Πάρος: Έτσι θα λειτουργήσει η Εκατονταπυλιανή τη Μεγάλη Εβδομάδα...

06 Απριλίου 2020 21:14

Κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών, θα πραγματοποιηθούν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Παροικία, όπως άλλωστε και σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.


Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση της κυβέρνησης, στις κεκλεισμένες των θυρών λειτουργίες θα επιτρέπεται να ευρίσκονται εντός του ναού μέχρι (4) τέσσερα άτομα.

Αυτοί θα είναι πιθανότατα ο ιερέας, ο ψάλτης, ο νεωκόρος και ένας τεχνικός, αν η λειτουργία καταγράφεται για να μεταδοθεί διαδικτυακά, τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά.



Πιο συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει:

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos