Παγκόσμια ημέρα Υγείας έξω από το ΚΥ Πάρου

07 Απριλίου 2020 18:37

Με αφορμή το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση στις 7 Απρίλη, Παγκόσμια ημέρα Υγείας έξω από το ΚΥ Πάρου .


Την πρωτοβουλία ανέλαβαν η Επιτροπή συνταξιούχων Πάρου – Αντιπάρου , ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου Αντιπάρου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Π. Καλλιέρος». Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Σε ανακοίνωση τους οι συνταξιούχοι μεταξύ των άλλων αναφέρουν:
«Δεν μένουμε αδρανείς μπροστά στα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, απόρροια των αντιλαϊκών πολιτικών εμπορευματοποίησης της διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.
Διεκδικούμε:
 Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κλάδων κι ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Στελέχωση της δημόσιας υγείας.

 Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία.

 Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.

 Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους και να γίνονται εκεί οι απαραίτητες εξετάσεις και το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς».
Οι συνθήκες επιβάλλουν εδώ και τώρα να δυναμώσει η φωνή μας και να ενωθεί με τη φωνή των χιλιάδων μάχιμων ιατρών και υγειονομικών που με αυτοθυσία βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και μαζί τους να απαιτήσουμε την κάλυψη κάθε ανάγκης για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos