Εκκλησία: "Μένουμε σπίτι γιατί αγαπούμε το Θεό και με προσευχή το μεταμορφώνουμε σε "οίκο" Θεού..."

17 Απριλίου 2020 18:24

Με βαθιά συναίσθηση ευθύνης, η Εκκλησία συστοιχήθηκε με τις αποφάσεις της πολιτείας και των ειδικών επιστημόνων για λατρευτικές συνάξεις κεκλεισμένων των θυρών τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα.


Από αγάπη προς τον συνάθρωπο και από σεβασμό στο πολύτιμο αγαθό της υγείας και της ζωής, η Εκκλησία δεν έμεινε αδιάφορη ενώπιον της παγκόσμιας αγωνίας που διέσπειρε η πανδημία βλέποντας ανθρώπινες ζωές να χάνονται.
Κάνει έκκληση λοιπόν σε όλους μας να "συνεχίσουμε να προσευχόμαστε ενθέρμως, να περικυκλώσουμε το θρόνο του Θεού με τις ικεσίες μας και να παραμείνουμε στο σπίτι προσευχόμενοι".

Διατρανώνουμε έτσι με αυτό τον τρόπο ότι "μένουμε σπίτι γιατί αγαπούμε το Θεό, τον συνάνθρωπο, τον εαυτό μας". Μένουμε σπίτι, κατά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, και είμαστε βέβαιοι ότι θα δεχτούμε τη Χάρη των Θείων Λειτουργιών που θα ιερουργηθούν αυτές τις Άγιες ημέρες καθώς γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι "η Θεία Λειτουργία τελείται υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας και υπέρ των δι΄ευλόγους αιτίας απολειφθέντων".

Μεταμορφώνουμε έτσι το σπιτικό μας σε "οίκο" Θεού και μέσα σε αυτόν τον "οίκο" κάνουμε Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα.

Με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στο ποίμνιό της και γενναιότητα, η Εκκλησία μέσω της πρόσφατης απόφασης της Ιεράς Συνόδου, στηλιτεύει την πολεμική που εκπορεύεται από ελάχιστους αδελφούς χριστιανούς για εγωιστική μετοχή στις λατρευτικές συνάξεις παρά τον κίνδυνο. Η Εκκλησία διά της Ιεράς Συνόδου δηλώνει ότι με τη στάση τους αυτή διασπούν την ενότητα της Εκκλησίας και διακυβεύουν τα αγαθά της υγείας και της ζωής.

Παραμένω συνεπώς πιστός χριστιανός, σημαίνει ότι διατηρώ μια στάση ζωής και συμπεριφορά που δεν σκανδαλίζει, δεν εμπνέεται από πολεμική και εγωιστική διάθεση. Άλλωστε όπως συνοψίζεται στο κείμενο απόφασης της Ιεράς Συνόδου "ο καθένας από εμάς, αν πραγματικά λαχταρά τη συνάντησή του με τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο, να είναι βέβαιος ότι ο Χριστός "εν ετέρα μορφή" θα τον συναντήσει στο δωμάτιό του, στο σπιτικό του, στην ατομική του προσευχή.

Διαβάστε πιο αναλυτικά εδώ

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos