Πάρος: Δεύτερη "ζωή" για τον Κοινοτικό Ξενώνα του Ε.Ο.Τ. στη Νάουσα! Προχωρά η ανακατασκευή για μελλοντική αξιοποίηση...

20 Απριλίου 2020 21:15

Νέα ζωή πρόκειται να πάρει ο εμβληματικός, προνομιακής θέσης και θέας πρώην Κοινοτικός Ξενώνας του Ε.Ο.Τ στη Νάουσα.

Το μέχρι πρότινος εγκαταλειμμένο και παραδομένο στη φθορά του χρόνου κτήριο, αυτή την περίοδο ανακατασκευάζεται από εταιρεία που έχει αναλάβει την αναστήλωση και ανακαίνισή του, προκειμένου να αξιοποιηθεί εφεξής αλλάζοντας όψη και χρήση.

Σύμφωνα τώρα με τους σχεδιασμούς αξιοποίησης, ο κάτω όροφος θα παραχωρηθεί στο Δήμο ώστε να διατεθεί σε χρήση που ο Δήμος επιθυμεί, ενώ ο άνω όροφος θα αξιοποιηθεί από την εταιρεία και κατά πάσα πιθανότητα θα στεγάσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Το προνομιακής θέσης ιστορικό πια κτήριο, υψώνεται πάνω σε γυμνό βραχώδες ανάγλυφο έχοντας θέα ολόκληρο τον κόλπο της Νάουσας με το νησάκι της Αγ. Καλής, τον Άγιο Ιωάννη το Δέτη, τις Κολυμπήθρες και τον αρχαίο οικισμό των Κουκουναριών, γειτνιάζοντας με την όμορφη παραλία του Μεγάλου Πιπεριού.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014



Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι τα ξενοδοχεία "Ξενία" αποτέλεσαν πρότυπες τουριστικές μονάδες που ανεγέρθηκαν στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1974 στις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές, συνδυάζοντας παραδοσιακά και μοντέρνα υλικά με κύριο χαρακτηριστικό την εναρμόνισή τους στο φυσικό τοπίο των περιοχών στις οποίες ανεγέρθηκαν.

Αποτέλεσαν πρωτοπόρο κομμάτι της αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής ιστορίας της μεταπολεμικής Ελλάδας και τα περισσότερα φέρουν την σχεδιαστική υπογραφή σπουδαίων αρχιτεκτόνων που πρωτοστάτησαν στον νεοελληνικό αρχιτεκτονικό μοντερνισμό.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos