Απίστευτη ιστορία: Πήρε το παιδί της από το Λονδίνο λόγω κορωνοϊού και ήρθαν στην Πάρο

02 Μαϊος 2020 02:40

Σε δικαστική μάχη με τον εν διαστάσει σύζυγό της βρίσκεται μια μητέρα, η οποία πήρε τον 11χρονο γιο της στην Πάρο, καθώς θεώρησε ότι εκεί διατρέχει μικρότερο κίνδυνο λόγω κορωνοϊού.

Αυτό μεταδίδει η Daily Mail σε δημοσίευμά της, σημειώνοντας ότι ο πατέρας του αγοριού ζήτησε από δικαστές στην Ελλάδα και το Λονδίνο να διατάξουν την επιστροφή στην Αγγλία. Όπως υποστηρίζει, το αγόρι κακώς μεταφέρθηκε από το Λονδίνο στην Πάρο χωρίς την άδειά του.

Ο δικαστής Μοστίν δήλωσε ότι και οι δύο γονείς είναι Ελληνες, που είχαν ζήσει στο Λονδίνο για περισσότερο από δύο χρόνια. Η δίκη στο Λονδίνο αναβλήθηκε και ο Μοστίν αναφέρει ότι δικαστής στην Ελλάδα θα πρέπει να ακούσει τα λεγόμενα της γυναίκας και να λάβει αποφάσεις.

Το email που έστειλε η μητέρα -Εξηγεί γιατί έφυγε για την Πάρο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η γυναίκα έφυγε από το Λονδίνο με το αγόρι στις 20 Μαρτίου, τρεις μέρες πριν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοινώσει το lockdown και ταξίδεψε στο σπίτι της μητέρας της στην Πάρο, δήλωσε στην απόφαση του ο δικαστής.

«Το έκανε με την πεποίθηση ότι αυτή και (το αγόρι) θα ήταν πολύ πιο ασφαλείς από τον ιό εκεί», σημειώνει. «Αυτό μπορεί να ήταν μια εύλογη άποψη, είναι γνωστό ότι λόγω της προληπτικής δράσης, η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης και θνησιμότητας από τη χώρα (Βρετανία). Ωστόσο, αυτό δεν δικαιολογεί στο παραμικρό πως ήταν λανθασμένη η απομάκρυνση (του αγοριού) από τον τόπο της συνήθους διαμονής του και, το πιο σημαντικό, από τον πατέρα του», προσθέτει.

Η γυναίκα είχε στείλει email στους δικηγόρους του εν διαστάσει συζύγου της για να εξηγήσει τους λόγους που έφυγε, λέει ο δικαστής Μοστίν. «Δεν σκοπεύω να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα», ανέφερε, όπως μεταδίδει η Daily Mail. «Ο κύριος λόγος που έχω έρθει στην Ελλάδα είναι ότι φοβάμαι πολύ τον κορωνοϊό και θέλω να κάνω ό, τι μπορώ για να κρατήσω (τον γιο μου και εμένα) ασφαλείς από αυτό», συμπλήρωνε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos