Πάρος, Πρωτομαγιά: To τριήμερο της ερημιάς! Η απόλυτη ησυχία στο λιμάνι του νησιού... (Βίντεο)

03 Μαϊος 2020 20:59

Ένα πρωτοφανές τριήμερο Πρωτομαγιάς έζησε το νησί της Πάρου.


Σιγή απλωνόταν απ΄άκρου εις άκρον του νησιού, μια κατάσταση εντελώς πρωτόγνωρη σε σχέση με αντίστοιχα τριήμερα άλλων ετών όταν η Πάρος έσφυζε από κόσμο, κυρίως από εκδρομείς που εγκατέλειπαν το κλεινόν άστυ για να περάσουν ένα ανοιξιάτικο τριήμερο "γευόμενοι" τις ομορφιές του νησιού.

Φέτος όμως ήταν όλα τελείως διαφορετικά. Το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαϊου - ώρα που μέχρι την προηγούμενη χρονιά, πραγματοποιούνταν η μαζική φυγή εκδρομένων από το νησί με τα πλοία ασφυκτικά γεμάτα - στο λιμάνι επικρατούσε απόλυτη ερημιά! Κανένα δρομολόγιο για Πειραιά δεν εκτελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής!

Ο χώρος του λιμανιού, σιωπηλός και έρημος, φάνταζε εξωπραγματικός! Μια εικόνα μάλλον θλιβερή στο άλλοτε πιο πολυσύχναστο και ζωντανό σημείο του νησιού το οποίο "υποδεχόνταν" και "ξεπροβόδιζε" πάντα τους επισκέπτες του... Φαίνεται ότι η νέα καθημερινότητα που ζούμε όλοι εξαιτίας της πανδημίας μας τροφοδοτεί με εικόνες που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα ζήσουμε...

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos