Πάρος: Απόφαση – σταθμός που ανατρέπει την εικόνα της Νάουσας…

14 Μαϊος 2020 18:43

Μια εισαγγελική εντολή, έρχεται να ταράξει τα ήδη «φουρτουνιασμένα» νερά της αβεβαιότητας που ταλανίζουν τον χώρο των καταστημάτων εστίασης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


Μετά από καταγγελία που είχε γίνει πριν από έναν περίπου χρόνο στο Δήμο Πάρου και την οποία ο Δήμος ως αναρμόδιος παρέπεμψε στην πολεοδομική υπηρεσία, εκδόθηκε πρόσφατα εισαγγελική εντολή, σύμφωνα με την οποία, τα καταστήματα της Νάουσας είναι υποχρεωμένα να αφαιρέσουν τις πτυσσόμενες τζαμαρίες που διατηρούσαν στους χώρους τους.

Η μη αλλοίωση του παραδοσιακού, μοναδικού χαρακτήρα του δομημένου περιβάλλοντος της Νάουσας, είναι πρωταρχικής σημασίας και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από όλους μας.

Είναι γνωστή η μέριμνα της πολιτείας και των τοπικών αρχών για τη διαφύλαξη της παραδοσιακής ιδιαιτερότητας του τοπίου στα νησιά και ειδικά στις Κυκλάδες, νησιά στα οποία το τοπίο παρουσιάζει στοιχεία μοναδικότητας.
Βεβαίως, στον ήδη πληττόμενο από την υγειονομική κρίση κλάδο της εστίασης, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι καταστηματάρχες οι οποίοι τώρα θα αναγκαστούν να προβούν σε αλλαγές με πρόσθετα έξοδα για τις επιχειρήσεις τους.
Πολλές φορές οι δυσμενείς από πλευράς ανέμου συνθήκες στις Κυκλάδες επιβάλλουν προστατευτικά παραπετάσματα

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να βρεθεί ίσως μια μέση λύση από την πολιτεία ώστε και το τοπίο να προστατευτεί από παρεμβάσεις αλλά και να είναι ευχερής η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση που εκδόθηκε συγκεκριμένα για την περιοχή της Νάουσας, ενδέχεται να προμηνύει την μελλοντική εφαρμογή της και σε άλλες περιοχές της Πάρου…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos