Ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου

18 Μαϊος 2020 17:19

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, σήμερα 15 Μαΐου 2020 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.30 π.μ. συνήλθε στα γραφεία της κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Προέδρου αυτής, Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου ύστερα από την εις Κύριον εκδημίαν,

του Ηλία Φραγκούλη

διατελέσαντος επί σειρά ετών Εκκλησιαστικού Συμβούλου του Ιερού Ενοριακού Ναού Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Στην εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής, αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική αυτή προσωπικότητα της κοινωνίας της Πάρου, που διακρινόταν για την ευλάβειά του και την εξαιρετική του ικανότητα και τεχνογνωσία ιδιαίτερα σε θέματα εκκλησιαστικής ναοδομίας.
Είχε διατελέσει αφοσιωμένο τέκνο του Αγίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου και στενός συνεργάτης του σε οικοδομικά θέματα, τα δε έργα του (καλαίσθητοι Βυζαντινοί Ναοί) κοσμούν πολλά σημεία της Πάρου.
Είχα και προσωπικά την χαρά και ευλογία (τόνισε ο Σεβασμιώτατος) να τον συναναστραφώ κατά τα 12 χρόνια της Επισκοπικής μου διακονίας αλλά και να συνεργαστώ μαζί του διορίζοντάς τον κατ’ επανάληψη τακτικό μέλος της Ερανικής Επιτροπής ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου. Ευχήθηκε δε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του εν σκηναίς δικαίων και αγίων, να παρηγορεί τους οικείους του και να αναδεικνύει πάντοτε παρόμοιους λαμπρούς οικογενειάρχες, ευσυνείδητους επαγγελματίες και τίμιους εργάτες του Αμπελώνος Του.
Τέλος όρισε να τον εκπροσωπήσει κατά την εξόδιο ακολουθία ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πήχος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας, διότι λόγω προγραμματισμένης Ιερατικής συνάξεως (κατά την ίδια ώρα τελέσεως της κηδείας) έπρεπε να αναχωρήσει το βράδυ της Παρασκευής για Νάξο.

Στην συνέχεια, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:

1) Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Σεβασμιωτάτου Προέδρου και των μελών της Επιτροπής στην οικογένεια του μεταστάντος.
2) Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες του Ιερού Προσκυνήματος και να
κτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες του, κατά την ημέρα της κηδείας του.
3) Να διατεθεί το ποσόν των χιλίων (1.000) Ευρώ αντί στεφάνου, στην Στέγη Αγάπης .
4) Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα της Διοικούσης Επιτροπής, κατά την Εξόδιον Ακολουθίαν και
5) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό και Κυκλαδικό Τύπο.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos