Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς σχετικά με αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα

02 Ιουνίου 2020 15:49

Σε προσωπική σελίδα κοινωνικού δικτύου κατοίκων της περιοχής στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε ανάρτηση που αφορά την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς για κοπή δύο δέντρων , που βρίσκονται έμπροσθεν του φαρμακείου Αλυκής.


Για την πλήρη ενημέρωση των διαδικτυακών φίλων, των κατοίκων της περιοχής, των ευαισθητοποιημένων πολιτών για θέματα περιβάλλοντος, αλλά και για υπενθύμιση στον συντάκτη της ανάρτησης, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω.

1.Η κοπή των δύο δέντρων έχει αποφασισθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου με την 62/2020 απόφασή του , μετά από αίτημα πολιτών το οποίο εξετάσθηκε από τον υπεύθυνο δενδροκηπουρό , καθώς και από αρμόδιο πολιτικό μηχανικό του Δήμου, οι οποίοι και συνέταξαν έκθεση προς το δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία προτείνουν την κοπή λόγω επικινδυνότητας.

 

2.Η Κοινότητα Αγκαιριάς και η υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου Πάρου, διακατέχονται από μεγάλη ευαισθησία ως προς την προστασία του πρασίνου και γι’ αυτό το λόγο πριν εισηγηθεί οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά κοπή δένδρου, εξετάζουν πολύ προσεκτικά τους λόγους, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

3.Για τους παραπάνω λόγους έχουν αρνηθεί να κόψουν και σειρά από δένδρα την κοπή των οποίων έχει αιτηθεί ο κος Κουταλίδης Ανδρέας από τον Νοέμβριο του 2019 με έγγραφη αίτησή του προς τον Δήμο και τα οποία βρίσκονται έμπροσθεν της οικίας του.

4.Επίσης με την αρ. 3/2012 και την αρ. 5/2013, απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγκαιριάς , αποφασίσθηκε και πραγματοποιήθηκε η κοπή δύο δένδρων , ένα στην περιοχή στο δημόσιο δρόμο Αλυκής - Αγκαιριάς και ένα απέναντι από την στάση Γαβαλά, όταν πρόεδρος της Κοινότητας ήταν ο κος Κουταλίδης Ανδρέας, ο οποίος σήμερα καταγγέλει την κοινότητα για έλλειψη ευαισθησίας.

5.Τέλος καλό θα είναι όταν πρόκειται για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας των πολιτών, να αφήνουμε στους ειδικούς να γνωμοδοτούν και εμείς να ακολουθούμε τις οδηγίες τους και να μην γίνονται αυτά τα θέματα αιτίες για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις .

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos