Πάρος: Ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής για τις ανεμογρννήτριες

03 Ιουνίου 2020 19:07

Χαιρετίζουμε το δυναμικό παρόν του παριανού λαού στη συγκέντρωση κατά των ανεμογεννητριών στη παραλία της Παροικιάς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


Η παρουσία του κόσμου με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας έδειξε την αποφασιστικότητά μας απέναντι στο ενδεχόμενο της καταστροφής του νησιού μας από την εγκατάστασή τους.
Σήμερα βρισκόμαστε και με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης αιολικών πάρκων, διευκολύνει τις σχετικές επενδύσεις των ομίλων στην ενέργεια και αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες στο όνομα του επιχειρηματικού κέρδους.
 Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ακύρωση των πολιτικών αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας.
 Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε το τόπο μας από τις τεράστιες περιβαλλοντικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν από την ενδεχόμενη εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στη Πάρο.
 Λέμε ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με έναν άλλο ενεργειακό σχεδιασμό που αξιοποιεί όλο το ενεργειακό δυναμικό της χώρας, που δεν καταστρέφει τα νησιά μας και που εξασφαλίζει επαρκή, ασφαλή και φτηνή ενέργεια για τα νοικοκυριά.
 Οργανώνουμε τον αγώνα μας ώστε να αποτρέψουμε στη πράξη κάθε προσπάθεια μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί.
Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε τον αγώνα του Τηνιακού λαού, την πρόσφατη κινητοποίηση των Ανδριωτών και αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία κοινής δράσης τόσο με τα τέσσερα νησιά όσο και με άλλα μέρη της χώρας που πλήττονται από την ίδια πολιτική.

Ο αγώνας μας και η ενότητά μας θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos