Τα πήρε και τα… ξήλωσε! Άγρια αιφνίδια θύελλα έφερε τα πάνω κάτω στην Πάρο! (Βίντεο)

06 Ιουνίου 2020 17:29

Με ένα ακραίο, ξαφνικό καιρικό φαινόμενο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 5 Μαϊου, ήρθε αντιμέτωπο το νησί της Πάρου. Έντονη σκόνη με τη μορφή αμμοθύελλας, σηκώθηκε ξαφνικά από σφοδρότατο άνεμο στην Παροικία με αποτέλεσμα να ξηλωθεί ότι ο τρελός αέρα έβρισκε στο διάβα του!


Μεταλλικά τραπέζια και καθίσματα στην παραλία, κώνοι σήμανσης, ομπρέλες καταστημάτων και διάφορα άλλα αντικείμενα σηκώθηκαν ψηλά και παρασύρθηκαν προς τη θάλασσα από το μπουρίνι που έμοιαζε με δυνατό ανεμοστρόβιλο νοτιοανατολικής κατεύθυνσης.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά και ενώ οι ριπές ανέμου θα πρέπει να άγγιζαν τα 11 μποφόρ, σηκώθηκαν κύματα που έλουσαν το λιμάνι, κάνοντας καϊκια και ιστιοφόρα να πάρουν κλίση 45 μοιρών! Το σφοδρό φαινόμενο κράτησε περίπου για μια ώρα στη διάρκεια της οποίας οι στροβιλισμοί του τρελού αέρα άλλαζαν διαρκώς κατευθύνσεις!

Αντικείμενα εκτοξεύονταν παντού κάνοντας την κατάσταση επικίνδυνη ενώ όσοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο δρόμο έτρεχαν να προφυλαχθούν! Το φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο για το νησί, έφερε μέσα σε λίγη ώρα τα πάνω κάτω με την αγριότητα και τον αιφνίδιο χαρακτήρα του…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos