Πάρος: Συνελήφθη 43χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κλοπή και κατοχή αρχαίου αντικειμένου

09 Ιουνίου 2020 13:44

Εξιχνιάστηκε αφαίρεση μηχανήματος έργων, δίκυκλου οχήματος και εργαλείων

 

Κατασχέθηκαν -19- δενδρύλλια, θρησκευτική εικόνα αρχαιολογικής αξίας, μηχάνημα έργων, δίκυκλο και εργαλεία

Συνελήφθη το Σάββατο (6 Ιουνίου 2020) το απόγευμα στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας 43χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή αρχαίου αντικειμένου και διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία και σε χώρους που χρησιμοποιούσε ο 43χρονος εντοπίστηκαν:

• Ανεπτυγμένη καλλιέργεια κάνναβης αποτελούμενη από 19 δενδρύλλια ύψους έως 80 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν
• Θρησκευτική εικόνα αρχαιολογικής αξίας η οποία εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στο 1800 μ.Χ..
• Μηχάνημα έργων
• Δίκυκλο μοτοποδήλατο
• Πλήθος εργαλείων διάφορων τύπων
Όπως διακριβώθηκε από την αξιολόγηση των δεδομένων της υπόθεσης, ο 43χρονος είχε αφαιρέσει προ ήμερών τα ανευρεθέντα οχήματα – εργαλεία, η αξία των οποίων εκτιμάται 25.000 ευρώ.

Τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν, τα κλεμμένα αντικείμενα αποδόθηκαν στο δικαιούχο, ενώ η θρησκευτική εικόνα φυλάσσεται προκειμένου να παραδοθεί σε αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos