«Βουτιά» φέτος στον τουρισμό κρουαζιέρας. Απαισιόδοξα τα μηνύματα και για την Πάρο…

10 Ιουνίου 2020 13:59

Παγκόσμια ύφεση παρουσιάζει ο τουρισμός κρουαζιέρας για το καλοκαίρι του 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


Και ενώ μέχρι πριν από λίγους μήνες, τα μηνύματα ειδικά για την θαλάσσια αναψυχή της Μεσογείου, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, αυτή τη στιγμή έχει μπει «φρένο» και όλοι αναμένουν τις εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας.

Δυστυχώς, αποθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία για την κρουαζιέρα στο νησί της Πάρου. Ενώ τα τελευταία χρόνια η Πάρος είχε μπει δυναμικά στο χώρο με αυξανόμενο αριθμό κρουαζιερόπλοιων να φθάνουν στο λιμάνι του νησιού, αυτή η καλή πορεία φαίνεται να ανακόπτεται για φέτος παρασυρόμενη από τη γενικότερη κάμψη στο χώρο.

Ελάχιστα πλοία κρουαζιέρας αναμένεται να προσεγγίσουν την Πάρο αυτό το καλοκαίρι και αυτά αργότερα, πιθανώς μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Το τοπίο διαγράφεται θολό και αχαρτογράφητο για το νησί που μπήκε σχετικά πρόσφατα σε αυτό το χώρο της θαλάσσιας αναψυχής, μια εξέλιξη μη αναμενόμενη παρά τους καλούς οιωνούς για το καλοκαίρι του 2020.

Γενικότερα όμως, η κρουαζιέρα αναμένεται να σημειώσει σοβαρή κάμψη στην Ελλάδα καθώς δημοφιλείς προορισμοί της χώρας με παράδοση στο χώρο, θα δουν φέτος τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων να μειώνονται δραματικά.

Πιθανότατα πάντως, δεδομένης της πανδημίας, αναμένεται να ισχύσουν ειδικά πρωτόκολλα, όπως ο μειωμένος αριθμός επιβατών, τα λιγότερα πλοία ανά λιμάνι, αλλά και ειδικά μέτρα λειτουργίας των πλοίων, των λιμανιών και των προορισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη καταρτιστεί ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, τα οποία πρόκειται να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας και προσαρμογής στις συνθήκες της χώρας μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos