Τέλος στις ανυπόστατες φήμες. Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο

12 Ιουνίου 2020 22:35

Διαστάσεις πήραν πρόσφατα στην Πάρο, ανυπόστατες φήμες ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.


Το psts.gr, επικοινώνησε με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Τζανίδη για το ζήτημα και ο κ. Τζανίδης έδωσε αρνητική απάντηση. Όπως μας τόνισε, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα κορωνοϊού που να έχει επιβεβαιωθεί στο νησί, παρά τη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Όπως χαρακτηριστικά ωστόσο μας επισήμανε, η μεγάλη χαλάρωση που παρατηρείται παντού στην Πάρο στα μέτρα προφύλαξης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν κρούσματα κατά το προσεχές διάστημα.

Όλοι θα πρέπει, μας είπε ο κ. Τζανίδης, είτε ως άτομα είτε ως επιχειρήσεις, να τηρούμε τα μέτρα ενάντια στη διασπορά της νόσου. Η διατήρησης της κοινωνικής απόστασης, οι μάσκες, η αποφυγή συγχρωτισμού, θα πρέπει απαρέγκλιτα να εφαρμόζονται από όλους τους πολίτες του νησιού για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, επισήμανε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κ.Υ. Πάρου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν κρούσματα.

Δεν έχει νόημα όπως μας τόνισε να επιβεβαιωθεί πρώτα κρούσμα στο νησί και κατόπιν να πάρουμε μέτρα προφύλαξης, αλλά θα πρέπει αυτή τη στιγμή, όλοι να συμμορφωθούμε με τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία και συνιστούν οι επιστήμονες, για να αποτρέψουμε μια δυσοίωνη εξέλιξη με κρούσματα στο νησί.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos