’Τα παιδιά του νηπιαγωγείου Νάουσας γίνονται εφευρέτες παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά

14 Ιουλίου 2020 19:39

Μπορείς και εσύ να γίνεις εφευρέτης, μπορείς να βοηθήσεις τον πλανήτη!


380 μικροί μαθητές σε 14 νηπιαγωγεία της Ελλάδας κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να πάρουν το δίπλωμα του εφευρέτη και μάλιστα ενός αλλιώτικου εφευρέτη, αυτού των παιχνιδιών. Δεν χρειάστηκε να αγοράσουν τίποτα απολύτως για τις εφευρέσεις τους, παρά μόνο να ενεργοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργική τους σκέψη, βάζοντας με αυτό τον τρόπο το λιθαράκι τους στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ανάμεσα σε αυτούς και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Νάουσας Πάρου
Όλα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2019, όταν 25 εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να καλλιεργήσουν στα παιδιά οικολογική συνείδηση προσεγγίζοντας το τρίπτυχο διαχείρισης σκουπιδιών : ΜΕΙΩΝΩ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ,
με τρόπο ευφάνταστο και πρωτότυπο.
Πώς;
Πολύ απλά, φτιάχνοντας παιχνίδια με την αξιοποίηση μόνο άχρηστου υλικού, ό,τι δηλαδή θα κατέληγε στη χωματερή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στην ανακύκλωση.
Τώρα που τα παιδιά είναι σε διακοπές κατασκευάστε μαζί τους υπέροχα παιχνίδια και μειώστε τα σκουπίδια! Δεν χρειάζεται σκέψη πολλή, αρκεί να ξεφυλλίσετε το βιβλίο των εφευρέσεων όπου θα βρείτε καταπληκτικές και εύκολα υλοποιήσιμες παιχνιδοκατασκευές, όπως σας τις προτείνουν οι εφευρέτες παιχνιδιών και ανακυκλωτές της χαράς!
Για να γίνουμε μία μεγάλη παρέα δημοσιεύστε τις κατασκευές σας με το hashtag #εφευρέτες_παιχνιδιών_οι_ανακυκλωτές_της_χαράς
Εδώ το βιβλίο:
https://online.fliphtml5.com/firpb/soqy/?fbclid=IwAR20ErQch2oqg5oTFALnNFx_0DqTB9Vxq9e-Fi1o3zZzb0qsLgs3rQ4M73c#p=46
Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τίτλο «Εφευρέτες παιχνιδιών…οι ανακυκλωτές της χαράς» υλοποιήθηκε στα πλαίσια μιας eTwinning συνεργασίας στην οποία συμμετείχαν τα εξής Νηπιαγωγεία:
2ο Γαργαλιάνων (συντονιστής),

1ο Ωραιοκάστρου (συντονιστής),

Νηπιαγωγείο Εκκλησοχωρίου ,
2ο Ερμούπολης Σύρου,
32 Θεσσαλονίκης,
1ο Ιτέας,
5ο Καβάλας,
1ο Λ. Αιδηψού,
Νάουσας Πάρου,
Νεοχωρούδας,
Πολυχρόνου,
1ο Στυλίδας,
3ο Φιλιατρών,
6ο Ωραιοκάστρου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos