Πάρος: Τριπλασιάστηκε η κίνηση του Ιουλίου στο νησί σε σχέση με τον Ιούνιο!

27 Ιουλίου 2020 20:25

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τις αφίξεις επισκεπτών στην Πάρο μέσα στο μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ακτοπλοϊκή έλευση κόσμου στο λιμάνι του νησιού τριπλασιάστηκε κατά τον δεύτερο καλοκαιρινό μήνα σε σχέση με τον Ιούνιο.


Έτσι λοιπόν, από την 1η έως τις 25 Ιουλίου 2020, περίπου 50.000 άτομα αφίχθησαν από θαλάσσης στην Πάρο ενώ μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και αναμένεται κορύφωση της κίνησης, αναμένεται να έχουν φθάσει συνολικά μέσα στο μήνα 65.000 – 70.000 επισκέπτες. Μια διόλου ευκαταφρόνητη τουριστική αύξηση, καθώς τον Ιούνιο οι από λιμένος αφιχθέντες άγγιξαν περίπου τις 23.000.

Έτσι λοιπόν, η κίνηση του Ιουλίου εμφανίζεται τριπλάσια από τον αμέσως προηγούμενο καλοκαιρινό μήνα, γεγονός που εμπνέει αισιοδοξία για τον Αύγουστο που ακολουθεί. Σημειώνεται, ότι οι αριθμοί αυτοί σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν τις περσινές αφίξεις καθώς τον Ιούλιο του 2019, σε μια προ κορωνοϊού εποχή δηλαδή, έφθασαν ακτοπλοϊκώς στο νησί 150.000 τουρίστες.

Με τα τωρινά δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πληρότητες των πλοίων επιτρέπεται να είναι στο 65% για τα συμβατικά και στο 60% για τα ταχύπλοα, φέτος και σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία, οι τουριστικές απώλειες για το νησί λόγω της πανδημίας και των μέτρων, αγγίζουν περίπου το 50%.

Φυσικά το peak του καλοκαιριού είναι ακόμη μπροστά μας και η κατάκτηση του 50% της περσινής κίνησης ακούγεται ελπιδοφόρα αν σκεφτεί κανείς ότι άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας έχουν πληγεί περισσότερο εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Κατά πληροφορίες μας επίσης, όσο περνούν οι μέρες οι αφίξεις στο λιμάνι μεγεθύνονται και μάλιστα, έχει αρχίσει να εμφανίζεται για τα τέλη του Ιουλίου και τις αρχές Αυγούστου πρόβλημα στην επάρκεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για μετάβαση προς το νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos