Πάρος: Tι αποφασίστηκε για τη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής το Δεκαπενταύγουστο;

01 Αυγούστου 2020 12:45

Σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου, ελήφθη απόφαση σχετικά με την τέλεση ή μη, της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας της Παναγίας
Εκατονταπυλιανής ανήμερα τον φετινό Δεκαπενταύγουστο δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας.


Απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η οποία ελήφθη μάλιστα ομόφωνα, είναι ότι θα τελεστεί φέτος ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στην Παροικία. Ωστόσο, η περιφορά θα περιοριστεί σε έκταση, θα φθάσει μέχρι το λιμάνι όπου και θα γίνει δέηση και κατόπιν η Εικόνα θα επιστρέψει στην Εκατονταπυλιανή.

Η περιορισμένη περιφορά θα τελεστεί τελικά, εάν και εφόσον μέχρι τις 15 Αυγούστου ισχύσουν τα τωρινά μέτρα της πολιτείας για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Γιατί εάν τα μέτρα αυστηροποιηθούν δεν θα τελεστεί τελικά λιτάνευση.

Βεβαίως στην περίπτωση που θα τελεστεί, αυτό θα γίνει με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από την πολιτεία μέτρων για την διατήρηση φυσικών αποστάσεων μεταξύ των πιστών.

Επίσης θα τελεστεί λειτουργία στον Ι.Ν. της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, με την τήρηση επίσης όλων των εξαγγελθέντων από την πολιτεία μέτρων προστασίας, όπως αυτά ανακοινώθηκαν πρόσφατα, δηλαδή με μάσκες και διατήρηση φυσικών αποστάσεων μεταξύ των πιστών.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos