Η άλλη όψη του νομίσματος

05 Αυγούστου 2020 19:41

Τις τελευταίες μέρες γράφονται πολλά και ακούγονται ακόμη περισσότερα για το περιστατικό διαπληκτισμού στον Δήμο Πάρου μεταξύ αιρετού-Αντιδημάρχου και υπαλλήλου σε θέση ευθύνης στην Οικονομική Υπηρεσία .


Μέχρι τώρα δεν βγήκα να μιλήσω πουθενά δημοσίως γιατί περίμενα την αποκατάσταση της αλήθειας από τον κ.Δήμαρχο για το αν είμαι «άχρηστη, κοπρόσκυλο, πέτρα και βαρίδι στο λαιμό του Δήμου» κάτι που δεν έγινε. Δουλεύω 16 χρόνια στην Πάρο ,και σε θέσεις ευθύνης, έχω δώσει τις εξετάσεις μου ως εργαζόμενη και νομίζω τις έχω περάσει επιτυχώς.

Σας παραθέτω την παραίτηση που υπέβαλα εχτές Τρίτη 04/08/2020 στον κ.Δήμαρχο εξηγώντας κάποια πράγματα.

Την Πέμπτη 30/07/2020 το πρωί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση (μετά από κάλεσμα του Δημάρχου την προηγούμενη ημέρα ) μεταξύ του Αντιδημάρχου κ. Κεμπάμπη Παν. και των προϊσταμένων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Αν.Πρ.Εσόδων, της Αν.Πρ.Λογιστηρίου και εμού (Αν.Πρ.Δ/νσης Οικ.Υπηρ.) παρουσία των τριών άλλων Αντιδημάρχων κ.Σαρρή Δ., κ.Ρούσσο Β.και κ. Σάμιου Αθ. από την αρχή και μετά από κάποια λεπτά και του κ.Δημάρχου με θέμα ,όπως μάθαμε εκείνη τη στιγμή ,την ενημέρωση του κ.Κεμπάμπη για τη δυσλειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Ο κ.Κεμπάμπης ,όπως αποδείχτηκε , δεν ήρθε πραγματικά να μάθει τι συμβαίνει αλλά για να μας ονοματίσει και τους τρείς ως «άχρηστους» και «κοπρόσκυλα» γιατί με το πού αρχίσαμε να του λέμε τα προβλήματα δεν άκουγε αλλά έλεγε τα δικά του. Αν ήθελε πραγματικά να μάθει θα έμπαινε στα γραφεία των αρμόδιων υπαλλήλων να ρωτήσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή θα έκανε εγγράφως ερώτημα για τους λόγους που κάποιες εργασίες αργούν.

Αφού πρώτα μας έβρισε, ή μάλλον ,μας χαρακτήρισε και τους τρείς ( η λέξη άχρηστοι και κοπρόσκυλα δεν είναι βρισιά κατά την άποψή των παρευρισκόμενων αιρετών) και αφού όλοι οι συνάδερφοι είχαμε αρχίσει να αντιδρούμε , καταφέρθηκε εναντίον μου χαρακτηρίζοντάς με ως «άχρηστη», «κοπρόσκυλο», «βαρίδι» και «πέτρα στο λαιμό του Δήμου». Γιατί, όπως είπε όταν ρωτάει γιατί δεν πληρώθηκαν κάποιοι προμηθευτές οι Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος του λένε «η Ζαμπούνη δεν υπογράφει» .Και αναρωτήθηκε ποια είναι αυτή η Ζαμπούναινα που δεν υπογράφει. Αυτό ενισχύει το παραπάνω γεγονός ότι ήρθε φορτωμένος για καυγά.

Αναρωτήθηκε ποια είναι αυτή και όχι το γιατί δεν υπογράφει ίσως γιατί όπως έχει δηλώσει ο ίδιος δημοσίως είναι αδαής και δε γνωρίζει τους Νόμους.

Και δυστυχώς οι υπόλοιποι τρείς Αντιδήμαρχοι ,κάθονταν χωρίς να του πουν να μη μας «χαρακτηρίζει» (είπαμε όχι βρίζει) ή ακόμα να διακόψουν τη συνάντηση αλλά σε ερώτησή μου αν θα αποκαταστήσουν την αλήθεια, αν συμφωνούν με τις προσφωνήσεις αυτές , έλεγαν θα μιλήσουμε μετά αφού τελειώσει ο κ.Κεμπάμπης. Αναρωτιέμαι πότε μετά γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω δεν έχω διαβάσει κάτι. Μόνο το Δελτίο Τύπου που βγήκε από τον Δήμο Πάρου που δεν χρειάζεται να το σχολιάσω καν.

Από το σημείο αυτό και μετά η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου ,όπως κι εγώ, εξαπολύοντας βρισιές «πεζοδρομίου» από τη μεριά μου προς τον κ.Κεμπάμπη όπως τις χαρακτήρισαν. Συνηθίζω να βρίσκομαι στο επίπεδο του συνομιλητή μου για να μπορώ να συνεννοούμαι .
Να σημειώσω ότι κάποια στιγμή και ο κ.Κεμπάμπης χρησιμοποίησε κανά δυό κουβέντες «πεζοδρομίου» απλά κάποιοι δεν τις άκουσαν.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω καθώς και σε συνέχεια της υπ’αρ.πρ.10733/13-07-20 παραίτησής μου ,όπου αναλύω λεπτομερώς τους λόγους, υποβάλλω και πάλι την παραίτησή μου από τα καθήκοντα της Αν.Πρ.Δ/νσης Οικ.Υπηρεσιών όπως αυτά μου ανατέθηκαν με την υπ’αρ.480/10-07-2020 Απόφαση Δημάρχου με ΑΔΑ: ΨΧΘΧΩΞΓ-8ΥΑ .

Αδυνατώ πλέον σε προσωπικό επίπεδο να ανταποκριθώ στα καθήκοντα αυτά διότι ως «άχρηστη» δεν θέλω να κάνω κακό στον Δήμο Πάρου , στους πολίτες και στους λοιπούς συναδέρφους αλλά και γιατί πλέον δεν έχω το ψυχικό σθένος να συνεχίσω σε μία τέτοια θέση ευθύνης που απαιτεί καθαρό μυαλό και κυρίως ψυχικές δυνάμεις .

Και δεν θέλω να κάνω κακό κυρίως στον Παριανό πολίτη που τόσο νοιάζεται ο κ.Κεμπάμπης απλά ξεχνάει να τους πει ότι λαμβάνει κανονικό μηνιαίο μισθό (σε μορφή αντιμισθίας νόμιμα πάντα) ύψους 1.034,54€ καθαρά με καλυμμένες και τις ασφαλιστικές εισφορές του ως επαγγελματίας, δηλαδή με λίγα λόγια ο κ.Αντιδήμαρχος κοστίζει στον Δήμο Πάρου μηνιαίως 1.511,81€ (μεικτά) για να βρίζει (κυριολεκτικά) τον Δήμαρχο ,τους αιρετούς και φυσικά τους υπαλλήλους, πάντα για το καλό του Παριανού Πολίτη (άντληση στοιχείων από ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΧΕΠ 482Β/31-07-2020 με ΑΔΑ:9ΨΦΗΩΞΓ-ΡΑΖ και ΕΦΚΑ εγκ.3/50324/Σ.6/2020 ΑΔΑ: 9067465XΠΙ-Ψ5Η).Προσπαθεί να δικαιολογήσει ,με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο , τα χρήματα που λαμβάνει ,κατά τη γνώμη μου, και ίσως και αυτός να είναι και ο λόγος (η αντιμισθία) που δεν παραιτείται αφού όλα λειτουργούν λάθος κατά τη γνώμη του.

Για όλα τα παραπάνω ,και για όσα σας έχω αναφέρει σε προηγούμενα έγγραφά μου, παρακαλώ όπως άμεσα φροντίσετε για την αποδοχή της παραίτησης μου και την απαλλαγή μου από τα καθήκοντα της Αν.Πρ.Δ/νσης Οικ.Υπηρεσιών.
Η παραπάνω επιστολή αναγνώσθηκε, προς μεγάλη και ευχάριστη έκπληξή μου ,από τον κ.Δήμαρχο το μεσημέρι στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της παράταξης του όπου κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να μη γίνει δεκτή η παραίτησή μου ,μεταξύ αυτών και από τον κ.Κεμπάμπη. Και αναρωτιέμαι γιατί αφού με θεωρεί «άχρηστη» κλπ όπως και αναρωτιέμαι και από πότε η απόφαση αποδοχής ή μη παραίτησης ενός υπαλλήλου είναι προς ψήφιση από τα μέλη της παράταξης.

Κλείνοντας επιτρέψτε μου να πω στον κ.Κεμπάμπη ότι τα δάκρυά μου δεν ήταν «πουτ…κα» για να με λυπηθεί όπως ανέφερε στη συνάντηση αλλά δάκρυα οργής ,αγανάκτησης και για τους άδικους χαρακτηρισμούς (όχι βρισιές κατά τη γνώμη μερικών) αλλά και γιατί δεν είχαμε τη στήριξη των άλλων αντιδημάρχων και ιδιαίτερα του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών που έπρεπε να σταματήσει επί τόπου τη σύσκεψη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ζητήσεις έλεγχο των υπηρεσιών μέχρι και Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Κανείς ,όμως ,αιρετός και μη ,δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς για υπαλλήλους και ιδιαίτερα όταν έχει άγνοια των νόμων και των διαδικασιών. Κάθε μέρα καλούμαστε να εφαρμόσουμε νόμους ,πολλές φορές άδικους και παράλογους, έτσι ώστε να διασφαλιστούμε εμείς σε τυχόν καταλογισμούς αλλά και οι ίδιοι οι αιρετοί για τις αποφάσεις που παίρνουν .Ζητήσαμε χρόνο λόγω φόρτου εργασίας ώστε να γίνει ο έλεγχος των δαπανών σωστά γιατί μεταξύ άλλων προθεσμιών, και παράλληλα με όλα τα άλλα, εξελισσόταν έλεγχος από Ορκωτούς Ελεγκτές για τον Ισολογισμό χρήσης 2019 με τελική ημερομηνία έγκρισης αυτού τη σημερινή από την Οικονομική Επιτροπή.

Κλείνω με στίχους του Γιάννη Αγγελάκα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε….
Με εκτίμηση, Ζαμπούνη Ι.Βασιλική ,Πάρος 05/08/2020
«σ'αυτήν την έξυπνη απάτη την καλοστημένη κι όσοι μ'απείλησαν με πύρινα δεσμά θέλω να ξέρουν ότι, σιγά μη φοβηθώ να'ρθούνε να με βρουν στην κορυφή ψηλά τους περιμένω και, σιγά μη φοβηθώ»

Βασιλική Ζαμπούνη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos