Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ Πάρου - Αντιπάρου για τα νέα μέτρα

14 Αυγούστου 2020 16:24

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε πριν από λίγο από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, επιβάλλονται πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊου, σε κάποιες περιοχές της χώρας μας, ανάμεσά τους και τα νησιά μας, η Πάρος κι η Αντίπαρος.

Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού καθώς και την πίεση που δέχεται κυρίως ο τουριστικός κλάδος (επιχειρηματίες κι εργαζόμενοι). Όπως έχουμε διαπιστώσει τα νησιά μας, μοναδικής ομορφιάς, η Πάρος κι η Αντίπαρος παραμένουν κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί και πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών. Αυτό, από μόνο του δημιουργεί τις συνθήκες εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων, γιατί όπου υπάρχει πολυκοσμία και συγχρωτισμός η διάδοση γίνεται ταχύτερα κι ευκολότερα.
Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθώ διακριτικά κι έχω επαφές τόσο με επαγγελματίες του Τουρισμού, αλλά και με τον Δήμαρχο, τον Διοικητή του Α.Τ. ΠΑΡΟΥ και τον Λιμενάρχη. Διαπιστώνω και συμμερίζομαι την αγωνία όλων, γιατί είμαι μέρος του κόσμου αυτού. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι τα μέτρα τηρούνται όπως και τα πρωτόκολλα.
Από την άλλη βλέπω τις αρχές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν στην πίεση του καλοκαιριού, του προβλήματος αλλά και των συνθηκών, με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.

Αγαπητοί κάτοικοι των νησιών μας, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η Υγεία είναι πρωταρχική για την ζωή όλων μας και αδιάρρηκτα συνυφασμένη με όλες τις εκφάνσεις της, από την οικονομία μέχρι την ατομική και κοινωνική ευημερία. Δεν είναι μόνο ατομική υπόθεση αλλά και συλλογική, γι’ αυτό προσέχουμε. Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και κυρίως φοράμε ΜΑΣΚΑ παντού, τόσο σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Δεν είναι η ώρα να αναλωνόμαστε σε κυνήγι μαγισσών, αν φταίει ο Δήμαρχος ή η Αντιδήμαρχος, για κείνο και για τούτο. Είναι η ώρα να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η τήρηση των μέτρων. Προσέχουμε τον εαυτό μας, τους γύρω μας, τα νησιά μας…

Υ.Γ. Το πρώτο νησί της Ευρώπης πληρώνει βαρύ τίμημα…

Η Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos