Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αρσενίου στην Πάρο

18 Αυγούστου 2020 03:00

Διαφορετικά, με μέτρα και αποστάσεις, γιόρτασε το νησί της Πάρου τον Άγιο Αρσένιο καθώς το νησί βρίσκεται στο επίκεντρο των κρουσμάτων και ισχύουν αυστηρότατα μέτρα για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Χωρίς μεγάφωνα, με μάσκες και χωρίς λιτανείες τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου.

Αρκετοί πιστοί τίμησαν τον Άγιο της Πάρου τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις, όσο ήταν δυνατό, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, ξεκίνησαν οι εορτασμοί της μνήμης του Αγίου Αρσενίου στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους στην Πάρο σε χαμηλούς τόνους λόγω των μέτρων.

Η γυναικεία Ιερά Μονή Χριστού Δάσους, παράλληλα και Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου, βρίσκεται κοντά στην πόλη της Πάρου και εορτάζει την ημέρα της Μεταμορφώσεως αλλά η γνωστότερη και δημοφιλέστερη εορτή της είναι την ημέρα της μνήμης του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω.

Λίγο πριν την έναρξη του Εσπερινού τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου, η Τιμία Κάρα και το χέρι μεταφέρθηκαν από ιερείς ενώ τα υποδέχτηκε στην είσοδο του προσκυνηματικού Ναού της Μονής ο Μητροπολίτης Παροναξίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βενετσανόπουλος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μίλησε στο εκκλησίασμα για τα Ιερά Λείψανα που πηγάζουν στην χριστιανοσύνη και δίνουν ελπίδα σε όλο τον πιστό λαό.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας ευχήθηκε προς όλους να έχουμε την ευχή του Αγίου Αρσενίου.

Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του εγχώριου Μητροπολίτου.

Δείτε φωτογραφίες: 

orthodoxianewsagency.gr/

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos