«Πρωταθλήτρια»!!! Στην εποχή της πανδημίας η Πάρος άγγιξε την περσινή τουριστική της κίνηση!

21 Αυγούστου 2020 17:52

Για κάποιους δημοφιλείς Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς η εποχή του κορωνοϊού έφερε κολοσσιαία πτώση της κίνησης, για κάποιους άλλους μικρότερη.


Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις, δηλαδή λίγες περιοχές της Ελλάδας που έμειναν σχεδόν ανεπηρέαστες από την υγειονομική κρίση και είδαν την τουριστική τους κίνηση να αγγίζει τις καλές, προ κορωνοϊού εποχές.

 

Ένας από τους ελάχιστους τουριστικούς προορισμούς που εμφάνισε φέτος, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, ανοδική δυναμική ήταν η Πάρος! Έκανε την έκπληξη και αναδείχτηκε σε τουριστική «πρωταθλήτρια» σε πείσμα των χαλεπών καιρών!

Και εξηγούμαστε: Παρά το γεγονός ότι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου η επιτρεπόμενη πληρότητα στα πλοία έφθανε το 60% και στη συνέχεια το 80%, παρά το γεγονός επίσης ότι φέτος τα πλοία προς το νησί ήταν λιγότερα από πέρσι, το νησί «βούλιαξε» τον Αύγουστο από κόσμο όπως και πέρσι!

Και για του λόγου το αληθές, σημειώνουμε, ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2020 αφίχθησαν στην Πάρο ακτοπλοϊκώς 55.000 επισκέπτες, όταν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2019, μια εξαιρετικά εύρωστη τουριστικά χρονιά, είχαν φθάσει μόλις 11.000 περισσότεροι, δηλαδή 66.000 επισκέπτες!

Και αν σκεφτεί κανείς ότι στις τουριστικές «απώλειες» λόγω μειωμένων πληροτήτων και κατάπλων προστίθεται και η έλλειψη εισιτηρίων - τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Πάρο στις αρχές Αυγούστου ήταν δυσεύρετα εξαιτίας μεγάλης ζήτησης - γίνεται αντιληπτή η τεράστια τουριστική δυναμική που παρουσιάζει και συνεχίζει να κατακτά το νησί χρονιά με τη χρονιά, κατορθώνοντας μάλιστα φέτος να παραμείνει σχεδόν αλώβητο τουριστικά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας!

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι τα οχήματα που αφίχθησαν στο νησί τις πρώτες δεκαπέντε μέρες του Αυγούστου 2020 ήταν περισσότερα από το αντίστοιχο δεκαπενθήμερο του 2019, στοιχείο που φανερώνει επίσης την εξελισσόμενη εδραίωση της Πάρου στο χάρτη των κορυφαίων παραθεριστικών νησιών.

Συγκριτικά τώρα με άλλα Κυκλαδονήσια και για το μήνα Ιούλιο 2020, η Πάρος και πάλι πήρε «κεφάλι»! 67.912 άτομα την επισκέφθηκαν ακτοπλοϊκώς μέσα στο δεύτερο καλοκαιρινό μήνα, όταν το ίδιο διάστημα στη Νάξο έφθασαν 52.444 επισκέπτες, στην Τήνο 50.404 και στη Σύρο 35.735.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos