Συγκίνηση και κατάνυξη στην Πάρο. Τιμήθηκε για πρώτη φορά η Ιερή μνήμη του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή του Πάριου (Βίντεο)

30 Αυγούστου 2020 23:27

Σε κλίμα ευλαβούς κατάνυξης και συγκίνησης τιμήθηκε για πρώτη φορά στη γενέτειρά του την Πάρο και συγκεκριμένα στις Λεύκες, η μνήμη του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή του Πάριου.


Ο Όσιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης (Λεύκες Πάρου 1898 – Άγιο Όρος 15 Αυγούστου 1959) κατά κόσμον Φραγκίσκος Κόττης, ασκήτεψε επί 40 χρόνια σε απόκρημνα σπήλαια και απρόσιτα βράχια στη χερσόνησο του Άθω αφήνοντας πλούσια πνευματική παρακαταθήκη

Την Αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ, είχε προαναγγείλει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου την ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου 2020.

Στον τόπο όπου ο Άγιος είδε το πρώτο φως της ζωής, στις Λεύκες Πάρου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Αυγούστου, έγινε η υποδοχή της Ιερής Εικόνα του Αγίου Ιωσήφ και στη συνέχεια τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου, τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησης της μνήμης του Πάριου Αγίου, συμμετείχε αρκετός κόσμος καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos