Πάρος: Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στο Μαράθι! Στάχτες και αποκαΐδια άφησε πίσω της… (Bίντεο + Φωτό)

27 Σεπτεμβρίου 2020 18:25

Μια μεγάλη θαμνοειδής έκταση με ελαιόδεντρα αλλά και κυψέλες μελισσών, έγινε στάχτη εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου στο Μαράθι. Κρανίου τόπο θυμίζει μια εκτεταμένη περιοχή στην οποία τα αποκαΐδια μαρτυρούν την καταστροφή που συντελέστηκε.

 

Σύμφωνα με την αυτοψία των αρμόδιων αρχών, εστία της φωτιάς ήταν ένα σημείο κοντά το εκκλησάκι Παναγιά όπως το αποκαλούν οι περίοικοι, το οποίο βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι του Αγίου Μηνά στο δρόμο προς Βουνιά.

Με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς η κινητοποίηση για την κατάσβεσή της ήταν τεράστια. Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Ένα ελικόπτερο κατέφθασε σε ελάχιστο χρόνο από τη Νάξο ενώ δύο αεροσκάφη τύπου Canadair ήρθαν μέσα σε 45 λεπτά κάνοντας ρίψεις νερού από αέρος. Το έργο της κατάσβεσης ωστόσο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή φυσούσαν ισχυροί άνεμοι οι ριπές των οποίων έφθαναν τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πυροσβεστών που επιχείρησαν στο σημείο, η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη για πολύ ώρα κατακαίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, εστίες φωτιάς ξεπηδούσαν ταχύτατα από το ένα σημείο στο άλλο λόγω του έντονου ανέμου κάνοντας το έργο της πυρόσβεσης εξαιρετικά δύσκολο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή κανένα επίσημο πόρισμα δεν έχει εξαχθεί για την αιτία της πυρκαγιάς. Οι έρευνες της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι μέχρις ώρας άγνωστο αν η πυρκαγιά προήλθε από ανθρώπινη αμέλεια ή από εμπρησμό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos