Πάρος: Δύο οι πιθανές πηγές της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοκηλίδες στον κόλπο της Παροικίας…

07 Οκτωβρίου 2020 16:52

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για τον εντοπισμό της αιτίας της ρύπανσης της θάλασσας από πετρελαιοκηλίδες στον κόλπο της Παροικίας.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, υπήρξαν δύο επάλληλες, διαδοχικές αιτίες που ενδεχομένως προκάλεσαν τη ρύπανση από πετρελαιοειδή οι οποίες και ερευνώνται.

 

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα άρχισε να γίνεται εμφανές την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στη συνέχεια όμως οξύνθηκε με αποτέλεσμα την εμφάνιση νεκρών ψαριών στη θάλασσα μπροστά από το λιμάνι της Πάρου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και χωρίς οι έρευνες να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, εικάζεται ότι η ρύπανση προκλήθηκε αρχικά από ένα ή περισσότερα εμπορικά πλοία.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με επιβεβαιωμένο συμπέρασμα της έρευνας, το δεύτερο επάλληλο περιστατικό της διαδοχικής ρύπανσης που λειτούργησε επιβαρυντικά στην πρώτη, προκλήθηκε από ιδιωτικό σκάφος αναψυχής τύπου καταμαράν (φωτό).

Μετά την διαπίστωση αυτή, απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Παροικία.

Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν μέχρις ώρας καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και αναμένεται το πόρισμα που θα ρίξει φως στην οικολογική κρίση στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Παροικίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos