Λ.Σ Πάρου: Συνάντηση με την Πρόεδρο της ΔΕ του Κέντρου Υγείας Μαρία Κουτσονικολή

02 Νοεμβρίου 2020 15:12

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Κ. Ροκονίδα και τη δημοτική σύμβουλο Φ. Μαούνη, συναντήθηκε την Παρασκευή 30/10/20 με την Πρόεδρο της ΔΕ του Κέντρου Υγείας Μαρία Κουτσονικολή. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα


προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πάρου, η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας γενικότερα, όπως και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ίδια και η ΔΕ σχετικά με αυτά.

Από μέρους μας επισημάναμε τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβερνητική αδιαφορία αφού ούτε στο πρώτο αλλά ούτε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας έχουμε ουσιαστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με προσωπικό και μέσα, σε σχέση με το παρελθόν. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, όπως και η αδυναμία πραγματοποίησης μιας σειράς εξετάσεων σε αυτό.
Στο πλαίσιο αυτό φέραμε την περασμένη άνοιξη εξάλλου το θέμα της Δημόσιας Υγείας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου εγκρίθηκε και σχετικό ψήφισμα προς τον Πρωθυπουργό.
Τονίσαμε ότι από μέρους μας θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία για ένα Κέντρο Υγείας ή όπως αλλιώς λέγεται, που εξασφαλίζει πραγματική δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και τα απαιτούμενα μέσα.

Ταυτόχρονα ξεκαθαρίσαμε ότι για να λυθούν τα σημερινά προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας δεν αρκούν οι όποιες πρωτοβουλίες. Είναι απαραίτητη η κινητοποίηση του παριανού λαού για να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Εξάλλου η εμπειρία των αγώνων για τη δωρεάν Δημόσια Υγεία στο νησί μας είναι πλούσια και πρόσφατη.


Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos