Πιθανό STOP στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις «φέρνει» το νέο lockdown…

06 Νοεμβρίου 2020 00:04

Περιορισμό στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα πλοία είναι πιθανό να «φέρει» το νέο lockdown που θα ισχύσει στη χώρα από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου.


Προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά της πανδημίας και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα μαζικής προσέλευσης κατοίκων των «πολύπαθων» αστικών κέντρων στα νησιά, μια κατάσταση που δυστυχώς παρατηρήθηκε στην αρχή του lockdown της περασμένης άνοιξης, και λόγω του ότι απαγορεύεται η μετακίνηση μεταξύ νομών, είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί Κ.Υ.Α. η οποία θα «επαναλάβει» τα μέτρα περιορισμού των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων που ζήσαμε προ ολίγων μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι εάν και εφόσον «επαναληφθούν» τα μέτρα του lockdown της άνοιξης, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων των νησιών με πλοία προς τα νησιά κατοικίας τους, του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των μετακινούμενων για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης, των εκπαιδευτικών, των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Επίσης οι νησιώτες θα έχουν το δικαίωμα μετάβασης σε αστικά κέντρα μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.

Επισημαίνεται, ότι εάν και εφόσον ισχύσουν τελικά τα μέτρα, για την έκδοση εισιτηρίου και επιβίβαση στο πλοίο θα πρέπει ο επιβάτης να έχει αποδεικτικό πιστοποίησης. Για τους μονίμους κατοίκους, η ιδιότητα αποδεικνύεται με την επίδειξη ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης, ή του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη ή με βεβαίωση μόνιμης διαμονής επιβάτη από τον οικείο δήμαρχο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos