17 Νοέμβρη, μέρα μνήμης και αγωνιστικής ανάτασης.

16 Νοεμβρίου 2020 15:21

Η Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου τιμώντας την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλεί κάθε γυναίκα του μόχθου που παλεύει καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, να εμπνευστεί από τα ανεκπλήρωτα μέχρι σήμερα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα της εξέγερσης,


να δυναμώσει τη δράση της μέσα από συλλόγους, σωματεία και μαζικούς φορείς για το δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία ,την παιδεία, τη δουλειά κάτω από τις σύγχρονες ανάγκες.
Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας και ενώνοντας τη φωνή μας με τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους που απ άκρη σε άκρη της χώρας συνεχίζουν και παλεύουν ανυποχώρητα για:
 Τη δικαίωση των αντιιμπεριαλιστικών αιτημάτων της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου που παραμένουν επίκαιρα μετά τις επικίνδυνες εξελίξεις των Ευρωατλαντικών «παιχνιδιών» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για το μοίρασμα των κοιτασμάτων και την εκμετάλλευση τους, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την ειρήνη στη περιοχή, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

 Την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι με την κατάργηση δικαιωμάτων τους που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα πολλές φορές, όπως το 8ωρο και το δικαίωμα της απεργίας
 Την προστασία της υγείας παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τις προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού.
 Την απόκρουση κάθε μορφής έντασης και αυταρχισμού που έχει στόχο το φίμωμα κάθε φωνής που αποκαλύπτει το ρόλο του σάπιου συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας στον αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Μένουμε δυνατές, όχι σιωπηλές
Μένουμε ασφαλείς και μάχιμες

Πάρος 16.11.2020

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos