Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου: Λέμε όχι στη μάθηση ...στα τυφλά

24 Νοεμβρίου 2020 22:51

Μάθηση ...στα τυφλά, μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το τραγελαφικό αλαλούμ που συνεχίζεται με την τηλεκπαίδευση και τη σωρεία προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.


Η τηλεκπαίδευση την πρώτη βδομάδα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη καθώς υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην διάθεση των τάμπλετ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς (στα περισσότερα σχολεία έφτασε από ένα έως τρία τάμπλετ), στις συνδέσεις (συνεχείς αποσυνδέσεις και αναμονές), στην απαιτούμενη ταχύτητα, στην εικόνα, τον ήχο κλπ ενώ βλέπουμε η κυβέρνηση δια εκπροσώπου της προκλητικά να επιμένει ότι όλα «βαίνουν καλώς» ή άλλες φορές επικαλουμένη την «έκτακτη ανάγκη» να ζητάει άλλοθι ενώ είχε 8 μήνες για να προετοιμαστεί. Αφού γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στα αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, όρισε την τηλεκπαίδευση ως υποχρεωτική (με λήψη απουσιών)χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει τα αναγκαία μέσα και μέτρα εφαρμογής στέλνοντας έτσι ... «αδιάβαστους» χιλιάδες μαθητές. Η λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται αφού καλείται και πάλι να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη ώστε να εξασφαλίσει στα παιδιά της την πρόσβαση στη μόρφωση αγοράζοντας απαραίτητο εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας συνδέσεις ικανές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για την τηλεκπαίδευση, ενώ η παρουσία του γονέα δίπλα στο μαθητή νηπιαγωγείου και δημοτικού είναι αναγκαία, δεν κρίθηκε αναγκαία και η εξασφάλιση νέας άδειας για τους γονείς με αποτέλεσμα να δημιουργείται οικογενειακό και επιπλέον οικονομικό πρόβλημα.

Όλα αυτά αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, που με κριτήριο «τις αντοχές της οικονομίας» δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα με αποτέλεσμα την ανισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και δημιουργία μεγάλων μορφωτικών κενών που συνεχώς διευρύνονται.
Απέναντι σε όλα αυτά η Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου, δε μένει απαθής και αδιάφορη. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου για να φθάσει το μήνυμα διεκδίκησης προς την Κυβέρνηση αλλά και τον Δήμο σε ό,τι του αναλογεί, των αυτονόητων για την σύγχρονη και ισότιμη πρόσβαση των παιδιών μας στην μόρφωση ζητώντας:

 Να φθάσει άμεσα σε κάθε μαθητή ο αναγκαίος εξοπλισμός.
 Να ενισχυθεί τώρα το Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο όπως και όλες οι απαιτούμενες τεχνολογικές υποδομές ώστε να εξασφαλιστούν για όλους τους μαθητές ίσες και σύγχρονες προϋποθέσεις πρόσβασης στην εκπαίδευση .
 Να μη αφαιρεθεί ούτε μια ημέρα κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους γονείς.
 Να εξασφαλιστεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων -με έως 15 μαθητές ανά τμήμα- και παράλληλη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.
 Επαρκές και μόνιμο προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η συνεχής απολύμανση των σχολικών κτιρίων.

Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου (μέλος της ΟΓΕ)
24.11.2020

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos