2η Ανακοίνωση για καταχώριση αλιευτικών σκαφών

25 Νοεμβρίου 2020 16:15

Ο Έπαρχος της Π.Ε. Πάρου Κώστας Μπιζάς, ενημερώνει τους αλιείς της Πάρου και της Αντιπάρου ότι :


Ολοκληρώνεται η διαδικασία καταχώρισης των αλιευτικών σκαφών από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πάρου.

Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί εκατό (100) αλιευτικά σκάφη.

Σύμφωνα με το α.π. 76741/423/20.7.20 έγγραφο της Δ/νσης Αλιείας Κυκλάδων και το α.π. 2229/79260/15.7.15 έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, τα αλιευτικά σκάφη μήκους από 6 έως 11,99 μέτρων στα οποία επιτελούνται εργασίες πρωτογενούς παραγωγής και συναφής εργασίες (σφαγή, αφαίμαξη, αποκεφαλισμός, αφαίρεση πτερύγιων, ψύξη, και πρώτη συσκευασία δηλαδή αλίευση τόνου, ξιφία κλπ.) καθώς και τα σκάφη άνω των 12 μέτρων, για τη καταχώρησή τους και την απόκτηση κτηνιατρικού κωδικού απαιτείται επιθεώρηση από επισήμους κτηνιάτρους της Δ/νσης Κτηνιατρικής Κυκλάδων.

Για την διαδικασία ελέγχου θα πρέπει εκτός από την αίτηση να επισυναφθούν και τα ακόλουθα δικαιολογητικά :

1.Γενικό σχεδιάγραμμα (κάτοψη) του αλιευτικού σκάφους με λεπτομερή απεικόνιση και περιγραφή των χώρων.
2. Πίνακα απαρίθμησης και περιγραφής του τεχνικού εξοπλισμού των ειδικών συσκευών και οργάνων του αλιευτικού σκάφους με σχεδιάγραμμα τοποθέτησής τους σε αυτό .
3. Τεχνική περιγραφή της λειτουργίας αλιευτικού σκάφους, με ιδιαίτερη μνεία στην ημερήσια δυναμικότητα, στο είδος της πρώτης ύλης και των τελικών προϊόντων , στις διαδικασίες παραγωγής .
Καλούμε τους αλιείς Πάρου και Αντιπάρου να απευθυνθούν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου για την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών (τηλ. Κτηνιατρείου Π.Ε. Πάρου : 22840 21228 - Κτηνίατρος κ. Νικόλαος Τσιγώνιας).

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos