Ανακοίνωση Πoλιτιστικού Συλλόγου Καμαρών Πάρου για την επιστροφή του ειδικού τέλους 1% από ΑΠΕ

26 Νοεμβρίου 2020 23:30

Φέρουμε σε γνώση των οικιακών καταναλωτών της ευρύτερης περιοχής των Καμαρών αλλά και του Κοινοτικού Διαμερίσματος Νάουσας, περιοχών που πλήττονται άμεσα από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες της ΔΕΔΔΗΕ τα εξής:

α) Οι αριθμοί παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών που δικαιούνται, επιστροφή τέλους 1% αλλά και το τέλος των έργων που θα γίνουν στην περιοχή λόγω της υποβάθμισης του περιβάλλοντός της, έχουν αναρτηθεί στην ακόλουθη διεύθυνση https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

β) Όσοι δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, πρέπει μέχρι τις 11/12/2020 να ζητήσουν από το Δήμο βεβαίωση ότι βρίσκονται μέσα στην οριοθετημένη περιοχή.

γ) Όμως το μεγαλύτερο μέρος των οικιακών καταναλωτών των Καμαρών που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τις ανεμογεννήτριες και έχουν άμεση οπτική και ακουστική επαφή, όπως και η Νάουσα, δεν περιλαμβάνονται στην οριοθετημένη περιοχή. Αντίθετα, παραδείγματος χάριν, ο Βουτάκος που είναι στη Δημοτική Κοινότητα Πάρου (Παροικία) και απέχει ίσως και 15 χιλιόμετρα, περιλαμβάνεται στην οριοθετημένη περιοχή.

Πρόκειται περί κατάφωρης αδικίας και σας ενημερώνουμε ώστε να επικοινωνήσετε με την Δημοτική Κοινότητα της Νάουσας και το Δήμο Πάρου προκειμένου να ενημερωθείτε για το πώς μπορεί να επανορθωθεί αυτή η αστοχία.

Οι ανεμογεννήτριες, όπως είναι γνωστό, είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Κοινότητα Νάουσας και βεβαίως, από αυτές πλήττονται και κάτοικοι των Καμαρών που ανήκουν Δημοτική Κοινότητα Πάρου (Παροικία).

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε εκτενέστερα από το Σύλλογο, όπως θα ενημερωθούν επίσης και οι αρμόδιες Αρχές εντός και εκτός Πάρου για το θέμα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Σκαραμαγκάς.

Καμάρες Πάρου: 26/11/2020

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos