Απάντηση κ. Γεωργίου Τζανίδη σε αναρτήσεις που αφορούν στο Κ.Υ Πάρου

13 Δεκεμβρίου 2020 18:06

Αποτελεί συνειδητή απόφαση και επιλογή της τωρινής διοίκησης του ΚΥ Πάρου να εργάζεται σιωπηλά και να μην απαντά σε δημοσιεύματα εκτός από αυτά που απαιτούνται υπηρεσιακά.


Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρίνουμε ότι δεν είναι οι κατάλληλοι χώροι να συζητά κανείς τα όποια ενδουπηρεσιακά θέματα εκθέτοντας αναπόφευκτα και τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Υπάρχουν άλλα θεσμοθετημένα όργανα αρμόδια να τα εξετάσουν, σε βάθος, με αποτελεσματικότητα, αλλά και πάνω από όλα με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων. Μια άδικη και συκοφαντική καταγγελία από εργαζόμενο, όσο αιχμηρή και εάν είναι, δεν επιτρέπει απάντηση η οποία θίγει την προσωπικότητά του ή αποκαλύπτει προσωπικά του δεδομένα. Ακόμη και ένα φυσικό πρόσωπο το οποίο (καθαρά υποθετικά) έχει υποπέσει σε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα, έχει δικαίωμα του πλήρους σεβασμού της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του.

 

Σε ότι αφορά την εν λόγω έγγραφη καταγγελία η οποία αναρτήθηκε δημόσια από τέως ιατρό του ΚΥ, παρότι ανώνυμη, έχει εξεταστεί πλήρως διοικητικά (με πολύμηνη ΕΔΕ), ποινικά (μέσω ελέγχου από την Εισαγγελία της Σύρου), αλλά και ιατρικά, έχουν βγει τα πορίσματα και σας διαβεβαιώνω ότι έχουν αποδοθεί όλες ανεξαιρέτως οι ευθύνες που προέκυψαν. Αυτό είναι γνωστό στον καταγγέλλοντα ιατρό, ο οποίος έλαβε ενεργό μέρος στη διαδικασία με ένορκη προσωπική του κατάθεση. Κατά συνέπεια, προκαλεί προβληματισμό το κίνητρο που τον ώθησε να κοινοποιήσει εκ νέου την «καταγγελία» και μάλιστα δημόσια στο διαδίκτυο.

Σε ότι αφορά τον διορισμό ιατρών, είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του υπογράφοντος διορίστηκαν 5 μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί (συμπεριλαμβανομένου των θέσεων του Παιδιάτρου, Καρδιολόγου και Ακτινολόγου), ενώ συγχρόνως οι θέσεις των αγροτικών ιατρείων παραμένουν πλήρως καλυμμένες και ανάρπαστες.

Επίσης ολοκληρώθηκαν και έχουν δρομολογηθεί σημαντικότατες εσωτερικές διοικητικές αλλαγές που κανείς δεν είχε τολμήσει ούτε καν να αποπειραθεί για πολλές δεκαετίες. Οι προετοιμασίες, αλλά και οι αλλαγές που έλαβαν χρόνο για τον κορωναϊό (εξοπλισμός, συνταγογράφηση από τηλεφώνου, ψηφιακά ραντεβού κτλ), είναι επίσης γνωστές σε όλους.

Τέλος από τριμήνου, έχει διοριστεί ως Πρόεδρος στο ΚΥ Πάρου η κ. Κουτσονικολή Μαρία, γνωστή στην Παριανή κοινωνία. Η κ. Κουτσονικολή πολύ γρήγορα αντιληφθήκαμε όλοι ότι ήταν μια άριστη επιλογή καθώς είναι ευφυής, με συναισθηματική νοημοσύνη, ικανή διοικητικά, τίμια και κυρίως αποτελεσματική στη διοίκησή της, ενώ συγχρόνως έχει άριστες σχέσεις με όλο το προσωπικό αλλά και με τον υπογράφοντα.

Οι διαδικασίες αυτή τη στιγμή στο ΚΥ έχουν απογειωθεί, σημαντικές ιδέες που από έτη ήταν καθηλωμένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας λαμβάνουν σάρκα και οστά, ενώ οι εσωτερικές αλλαγές είναι ταχύτατες. Το ΚΥ της Πάρου αυτή την στιγμή έχει μια ισχυρότατη δυναμική και μια μοναδική ευκαιρία να βελτιωθεί δραματικά. Για όλους αυτούς τους λόγους νομίζω ότι οι τόνοι πρέπει να πέσουν και όλοι πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό της καινούριας Προέδρου συμβάλλοντας ο καθένας από το πόστο του προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ο Συντονιστής του ΚΥ Πάρου,

ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

MSc Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos