«Άνοιξαν στόματα» στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Κέντρο Υγείας Πάρου…

21 Δεκεμβρίου 2020 15:20

Όπως κατ΄αποκλειστικότητα το psts.gr σας είχε πρώτο ενημερώσει στις 13/12, διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Κέντρο Υγείας Πάρου με αντικείμενο τις δωρεές του Βελέντζειου Ιδρύματος προς το Κ.Υ. ύψους περίπου ενός εκατομμύριου ευρώ.

 

Η Ε.Δ.Ε. διενεργήθηκε από τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Πειραιώς «Μεταξά» κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο κατόπιν εντολής του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό με θέμα την εξέταση οικονομικών ζητημάτων για μια περίοδο 18 ετών (2000 – 2018) που αφορούσε στις δωρεές του Βελεντζείου προς το Κ.Υ. ύψους, όπως προαναφέρθηκε, περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για την Ε.Δ.Ε. «ήρθε» μετά από έρευνα που ξεκίνησε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας το 2017, κατά την οποία ήρθαν στο φως κάποια ευρήματα που ενεργοποίησαν την απόφαση για Ε.Δ.Ε. από τον κ. Ροϊλό.

Η Ε.Δ.Ε στο Κέντρο Υγείας Πάρου που διήρκησε τρεις ημέρες ολοκληρώθηκε, όπως προαναφέρθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα.
Εξετάστηκαν 40 περίπου άτομα, ενώ 4 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν να προσέλθουν με αποτέλεσμα να κινηθούν νόμιμες διαδικασίες για την προσέλευσή τους.

Στους εξεταζόμενους στην Ε.Δ.Ε. περιλαμβάνονται άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διοικητικοί υπάλληλοι καθώς και πρώην Πρόεδροι του Κ.Υ. Πάρου καθώς και άτομα που δεν εμπλέκονται άμεσα σε θέσεις του Κ.Υ. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ξεκινήσει δεύτερος κύκλος Ε.Δ.Ε. λόγω των στοιχείων που προκύπτουν καθημερινά.
Σημειώνεται ότι σε όσα άτομα προσήλθαν στην Ε.Δ.Ε. πραγματοποιήθηκαν rapid test.
Η Ε.Δ.Ε. διενεργήθηκε στο γραφείο της Προέδρου της Δ.Ε. του Κ.Υ. ενώ κατά πληροφορίες, έχει ήδη ενεργοποιηθεί εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα που είναι ανεξάρτητη από την Ε.Δ.Ε.

Το psts.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο που διενήργησε την Ε.Δ.Ε., αλλά λόγω του απορρήτου που ισχύει ο κ. Ευσταθόπουλος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos