Ανακοίνωση - Έναρξη εμβολιασμού Covid 19 στο Κ.Υ Πάρου

22 Ιανουαρίου 2021 14:08

Σας ανακοινώνουμε ότι από την Πέμπτη 28/1/2021, ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού της Πάρου για τον ιό SARS-CoV-2.


Οι πολίτες καλούνται να επισκέπτονται τακτικά την σελίδα https://emvolio.gov.gr/ όπου συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ τους και το επώνυμό τους θα διαπιστώνουν εάν βρίσκονται στην πληθυσμιακή ομάδα που εμβολιάζεται την τρέχουσα περίοδο αλλά και θα κλείνουν το ραντεβού τους στο ΚΥ Πάρου. Εναλλακτικά ραντεβού κλείνεται και σε φαρμακείο ή ΚΕΠ. Ο προγραμματισμός του εμβολιασμού ανά πληθυσμιακή ομάδα φαίνεται εδώ https://emvolio.gov.gr

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι ο εμβολιασμός για τον κορωναϊό είναι εφικτός αποκλειστικά μέσω ψηφιακού ραντεβού. Οι πολίτες κατά το ραντεβού τους πρέπει:
1. Nα διαθέτουν τον QR code ή τον μοναδικό αριθμό ραντεβού κατά την επίσκεψή τους στο ΚΥ (πχ εκτυπώνοντάς τον ή σε ηλεκτρονική μορφή)
2. Να φέρουν την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων τους
3. Να γνωρίζουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού τους (εφόσον αυτό χρειαστεί).
4. Να προσέρχονται τουλάχιστον 15’ πριν το ραντεβού
5. Μπορούν να τροποποιήσουν ή και να ακυρώσουν το ραντεβού τους μέχρι και 72 ώρες πριν τον εμβολιασμό. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ακύρωσης (μετά τις 72 ώρες) ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρες.
6. Να ενεργοποιήσουν άμεσα την άυλη συνταγογράφηση, ώστε να εξυπηρετούνται ταχύτερα και ασφαλέστερα από το ΚΥ Πάρου
7. Τέλος, επειδή η προσπάθεια εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού του νησιού με το υπάρχων προσωπικό (μάλιστα σε δύο βάρδιες καθημερινά αλλά και Σάββατο), αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση που θα απαιτήσει τιτάνια προσπάθεια από τους εργαζομένους και την διοίκηση, παρακαλούμε θερμά την επιείκειά σας και την υπομονή σας για τις πιθανές δυσλειτουργίες που δεν αποκλείεται να εμφανιστούν

Το ΚΥ Πάρου, στην πρώτη φάση της πανδημίας μετά από στενή συνεργασία των εργαζομένων και της διοίκησης αυτού με σημαντικό αριθμό δωρητών, θωρακίστηκε απέναντι στο κορωναϊό αναδιανέμοντας τους χώρους του, ενώ απέκτησε υλικοτεχνική υποδομή (μονάδες αρνητικής πίεσης και τεχνολογία αιχμής για τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου), που δεν υπάρχουν ακόμη και σε Νοσοκομειακές μονάδες. Οι εσωτερικές εργασίες και βελτιώσεις, έχουν πρόσφατα επιταχυνθεί μετά από πρωτοβουλίες της νέας Προέδρου της ΔΕ με τη συνδρομή και τη διαρκή υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του ΚΥ Πάρου. Σήμερα, το ΚΥ της Πάρου χορηγεί στους κατοίκους της Πάρου το αποτελεσματικότερο όπλο εναντίον της πανδημίας, το εμβόλιο, σε χώρο προσιτό σε όλους και κυρίως χωρίς κόστος. Αποτελεί τον θεματοφύλακα της Δημόσιας Υγείας του νησιού μας και οφείλουμε όλοι να το στηρίξουμε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos