Πάρος: Κίνδυνοι από τον μερικό καθαρισμό του ρέματος των Καμαρών…

25 Ιανουαρίου 2021 22:07

Κίνδυνος πλημμύρας ελλοχεύει στην περιοχή των Λιβαδιών της Νάουσας, σε περίπτωση νεροποντής, λόγω του μερικού καθαρισμού του ρέματος των Καμαρών.


Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ρέμα καθαρίστηκε μέχρι του σημείου που το ρέμα συναντά το δρόμο των Καμαρών στο ύψος του γεφυριού, ενώ το υπόλοιπο μέρος του ρέματος μέχρι τις Λίμνες της Νάουσας παραμένει ακαθάριστο.

 



Δυστυχώς, το ακαθάριστο τμήμα βρίσκεται εκεί που το ρέμα στενεύει πολύ με αποτέλεσμα να καθιστά το εγχείρημα καθαρισμού δύσκολο μέσω μηχανήματος, αλλά και απαγορευτικό για την πρόσβαση στο ρέμα από τα παρακείμενα κτήματα τα οποία είναι ήδη σπαρμένα.

Να σημειωθεί ότι το μήκος του ακαθάριστου τμήματος του ρέματος, από το γεφύρι μέχρι τη θάλασσα υπερβαίνει τα 1500 μέτρα.


Η αποφυγή πλημμύρας στην περιοχή επαφίεται πλέον στις διαθέσεις του καιρού, καθώς μια ισχυρή βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσει στη γύρω περιοχή τέτοιου είδους φαινόμενα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ρέματα συνήθως καθαρίζονται στις αρχές του φθινοπώρου, και όχι αυτή την εποχή μέσα στο χειμώνα δηλαδή, όπως συνέβη σε ένα κομμάτι του ρέματος των Καμαρών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos