Πρόεδρος Δ.Κ Παροικίας Πάρου: "Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες συνεχόμενων πολεοδομικών παραβάσεων"

04 Φεβρουαρίου 2021 13:13

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες συνεχόμενων πολεοδομικών παραβάσεων και αυθαιρεσιών στο νησί που τείνουν να αποκτήσουν επιδημικό χαρακτήρα και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και την αισθητική μας.

Τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και στις περιφερειακές οδούς της πόλης μας διαπιστώνεται πληθώρα αυθαίρετων παρεμβάσεων που  δεν συνάδουν με τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο χαρακτήρα του νησιού.

-Αυθαίρετες κατασκευές και νεωτερισμοί που εκπλήσσουν αρνητικά τον επισκέπτη και καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων που παρεμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των πεζών και των οχημάτων

-Πεζοδρόμια -από τα ελάχιστα που υπάρχουν- που καταλαμβάνονται και μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης οχημάτων

-Διαφημιστικές πινακίδες στα πεζοδρόμια και στο οδικό δίκτυο που ενέχουν κινδύνους για τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς

- Φωτεινές επιγραφές που αλλοιώνουν καταφανέστατα το κυκλαδίτικο χαρακτήρα του οικισμού και της παραλιακής οδού

Την ανησυχία τους, άλλωστε, για την αυξητική τάση του φαινομένου έχουν εκφράσει οι υπηρεσίες του Δήμου με συγκεκριμένες επισημάνσεις που αρμοδίως έχουν κοινοποιηθεί και οι οποίες δυστυχώς τυγχάνουν της προκλητικής αδιαφορίας από την Δημοτική Αρχή.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή όπως πράξει τα δέοντα με γνώμονα την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, προασπίζοντας την νομιμότητα, το δημόσιο αίσθημα και την αισθητική μας.

Έχουμε χρέος να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε αυτό που κληρονομήσαμε. Το οφείλουμε "εξ αδιαιρέτου" στις γενιές που έρχονται και αυτές στις γενιές που θα έρθουν...

                         Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Πάρου

                                         Μαργαρίτα Αργουδέλη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos