Πάρος: Έτοιμο! Λιμενικό έργο αλλάζει την εικόνα του Αμπελά! (Βίντεο)

07 Φεβρουαρίου 2021 19:03

Ο Αμπελάς αλλάζει «πρόσωπο»! Στο κεντρικότερο σημείο του παραλιακού οικισμού, εκεί όπου οι επισκέπτες αντικρίζουν την πρώτη εικόνα του, ένα σπουδαίο έργο ανάπλασης «ήρθε» για να


αποκαταστήσει και να βελτιώσει τον χερσαίο χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου και να ενισχύσει τον λιμενοβραχίονά του με φυσικούς ογκόλιθους, προσπορίζοντας σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη στην περιοχή.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στον παριανό λαό μέσα στο μήνα Μάρτιο. Χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ύψος της χρηματοδότησης ήταν 1.280.000 ευρώ.

Εκτός από την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αμπελά, το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει στην βελτίωση των εγκαταστάσεων και των συνθηκών ασφάλειας, αναφορικά με την προσέγγιση, πρόσδεση και τον ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών του νησιού.

Πέρα από αυτό όμως, το γεγονός ότι ο Αμπελάς είναι η περιοχή της Πάρου που βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τη Χώρα της Νάξου, ο ασφαλής ελλιμενισμός σκαφών θα αφορά και αλιευτικά από το γειτονικό νησί ή ακόμα και από άλλα νησιά.

Το έργο υπαγορεύει και τουριστικά αναπτυξιακά οφέλη καθώς το Αλιευτικό Καταφύγιο στη νέα του σύγχρονη μορφή, θα μπορεί να εξυπηρετεί και επαγγελματικά τουριστικά σκάφη που πραγματοποιούν θαλάσσιες εκδρομές.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos