Πάρος: Άλλαξε όψη εμβληματικό δημοτικό ακίνητο στην Παροικία

10 Φεβρουαρίου 2021 20:36

Άλλαξε εξωτερική μορφή το δημοτικό ακίνητο που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ως καφενείο και βρίσκεται στο λιμάνι της Παροικίας απέναντι από τον επιβλητικό ανεμόμυλο.

 

Με απόφαση του Δημάρχου κ. Μ. Κωβαίου και τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αφαιρέθηκε η πέργκολα που είχε τοποθετηθεί εξωτερικά του κτηρίου ώστε αυτό να ανακτήσει την παλαιά παραδοσιακή μορφή του.

Με την αλλαγή αυτή, διανοίγεται σε θέα ο χώρος της πλατείας Μαντώς Μαυρογένους που οδηγεί στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας, ζητούμενο για τον οποίον είναι η ανάδειξή του καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο παραδοσιακό οικισμό των Κυκλάδων.

Πρόκειται ουσιαστικά για αποκατάσταση της όψης του κτηρίου αυτού που είναι νησιώτικης αρχιτεκτονικής με καμάρες και αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά κτίσματα της Παροικίας χάρη στη θέση «υποδοχής» που κατέχει για τους επισκέπτες του νησιού.

Υπάρχουν ενδεχομένως και άλλα νησιώτικης αρχιτεκτονικής κτήρια στην Παροικία, των οποίων ο παραδοσιακός χαρακτήρας δεν αναδεικνύεται λόγω μεταγενέστερων παρεμβάσεων. Η αποκατάστασή τους είναι ζητούμενο για την διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας και της μοναδικής φυσιογνωμίας του νησιώτικου δομημένου χώρου του οικισμού.

galaxy tab A7 new

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos