Λ.Σ Πάρου: Η θέση μας για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την Παροικία

02 Μαρτίου 2021 15:03

Θεωρούμε ότι η πρόταση των μελετητών για το ΣΒΑΚ Παροικίας, είναι μια μελέτη, που κινείται σε θετική κατεύθυνση. Οι απαντήσεις βέβαια που καλείται να δώσει είναι μέσα στο πλαίσιο της σημερινής πραγματικότητας και των σημερινών δραστηριοτήτων μέσα στη πόλη.

Καλυτερεύουν τη σημερινή κατάσταση αλλά δεν θα αποτελούν οριστικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να προκύψουν μόνο αν απομακρυνθούν από τον κόλπο της Παροικιάς το Εμπορικό και το Επιβατικό Λιμάνι.
Οι δικές μας σκέψεις μας πάνω στην πρόταση των μελετητών έχουν διατυπωθεί δημόσια στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του νησιού μας, έχουν κατατεθεί στη διαβούλευση. Το σύνολο των παρατηρήσεων και των προτάσεών μας, εν συντομία, φαίνεται στον χάρτη που μπορείτε να δείτε εδώ: https://drive.google.com/file/d/1uOWbXFrNPRWAZcylDKpXisHf4JUfKg7F/view?usp=sharing

Επιγραμματικά, διατυπώσαμε συμπληρωματικές προτάσεις που οι μελετητές επί της ουσίας συμφωνούν με αυτές, όπως και τη διαφωνία μας με την παρέμβαση στη πλατεία Αγίου Νικολάου για τη δημιουργία σταθμού ΚΤΕΛ. Κατά την άποψη μας η πλατεία ουσιαστικά καταργείται και οι κάτοικοι της Παροικιάς στερούνται ένα από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους μέσα στη πόλη, διαμορφώνοντας μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.
Καταθέσαμε λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δική μας πρόταση η οποία θεωρούμε ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό και η υλοποίηση της σε περίπτωση προβλημάτων είναι διορθώσιμη, όπως και μια σειρά άλλα ζητήματα (παρεμβάσεις σε κόμβους, πεζοδρόμια, στάθμευση μοτοποδηλάτων κλπ) .

Εκείνο φυσικά που δεν είδαμε ποτέ είναι οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής και οι κατευθύνσεις που έδωσε στους μελετητές. Αντίθετα επικρίνουν τη δική μας θέση συνεπικουρούμενοι από τον «ανεξάρτητο», για τους δικούς του λόγους, δημοτικό σύμβουλο Η. Κουντρομιχάλη και ευνοημένοι από την περίοδο της πανδημίας, προσπαθούν να αποκρύψουν τη κριτική που δέχονται για την καταστροφή της πλατείας αλλά και την εξυπηρέτηση συμφερόντων από τις επιλογές τους.

Πάρος 1-3-21

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos