Κατασκευή νέου, σύγχρονου, ασφαλούς πεζοδρομίου για πεζούς και ΑΜΕΑ στο λιμάνι της Πάρου (Βίντεο)

03 Μαρτίου 2021 18:57

Είναι γνωστοί οι κίνδυνοι που ελλόχευαν για τους πεζούς αλλά και οι δυσλειτουργίες που προέκυπταν στην κίνηση του λιμανιού της Πάρου, από την έλλειψη πεζοδρομίου δεξιά από τον ανεμόμυλο και μέχρι το χώρο των ΚΤΕΛ.


Σε ώρες αιχμής μάλιστα, όταν πλοία έδεναν στο λιμάνι και χιλιάδες επιβάτες αποβιβάζονταν, δημιουργούνταν κομφούζιο στην περιοχή καθώς δεν υπήρχε ασφαλές πεζοδρόμιο για να κατευθυνθούν οι ταξιδιώτες στα ΚΤΕΛ παρά μόνο κάποιοι κώνοι σήμανσης που δυσχέραιναν μάλλον την ομαλή κυκλοφορία του κόσμου.

Ένα έργο η σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπογράφηκε στις 16 Φεβρουαρίου ανάμεσα στο Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου και ιδιωτική εταιρεία, έρχεται να επιλύσει το πρόβλημα.

Το έργο που συγχρηματοδοτείται από ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφορά στην κατασκευή ασφαλούς με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για πεζούς και ΑΜΕΑ διαδρόμου διέλευσης πεζών στο λιμάνι της Παροικίας από την κεντρική έξοδο του λιμανιού έως το χώρο στάθμευσης των ΚΤΕΛ.

Με την υλοποίησή του θα επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της κυκλοφορίας πεζών στην περιοχή του λιμανιού και το λιμάνι της Πάρου θα αναβαθμιστεί σε ασφάλεια αποκτώντας μια σύγχρονη εικόνα ευρυθμίας και ομαλότητας για κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos