Έτσι διαγνώστηκε με κορωνοϊό ο άνδρας που διακομίσθηκε από την Πάρο στην Αθήνα…

08 Μαρτίου 2021 19:59

Ένα περιστατικό κορωνοϊού, συγκεκριμένα τρία που όλα ανήκαν στα μέλη τριμελούς οικογένειας στην Πάρο, τα οποία και διαγνώστηκαν τυχαία την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί, μας υπενθύμισε δυστυχώς ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και γι΄αυτό θα πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του.

To ζεύγος, είχαν μεταβεί σε νοσοκομείο της Αθήνας πρόσφατα καθότι η σύζυγος χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Σύμφωνα με τα νοσοκομειακά υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό κατά την είσοδο και κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο τα οποία ήταν αρνητικά. Επέστρεψαν στην Πάρο και στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας υποβλήθηκαν τυχαία σε rapid test που διενεργούσε ο ΚΟΜΥ – ΕΟΔΥ έξω από κατάστημα τροφίμων στην Παροικία.

Τα τεστ ήταν θετικά. Και οι τρεις της οικογένειας ήταν φορείς του κορωνοϊού και τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Στη διάρκεια της καραντίνας τους, ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα δύσπνοιας και κρίθηκε αναγκαία η εσπευσμένη διακομιδή του σε κάψουλα με πτητικό μέσο από την Πάρο σε νοσοκομείο της Αθήνας την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα το που κόλλησαν τον ιό οι άνθρωποι. Γεγονός είναι πάντως ότι ακόμη και σε περιοχές σαν την Πάρο που τον τελευταίο καιρό δεν αντιμετωπίζει κρούσματα, θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή και προσήλωση στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Ειδικά τώρα πολύ περισσότερο που η Πάρος προετοιμάζεται για την επερχόμενη θερινή τουριστική σεζόν, άπαντες στο νησί θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί για λόγους κατ΄αρχάς δημόσιας υγείας αλλά και διατήρησης της καλής επιδημιολογικής εικόνας του νησιού ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Φώτο αρχείου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos