Με έναν δούρειο ίππο – σύμβολο κατά του κορωνοϊού, Αποκριάτικο όχημα σκορπά σερπαντίνες και αισιοδοξία στην Πάρο! (Βίντεο)

14 Μαρτίου 2021 21:15

Οι φετινές Απόκριες είναι βουβές, χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις και Καρναβάλια όπως επιτάσσουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Στην Πάρο όμως, ο Δήμος επινόησε έναν ευφάνταστο τρόπο για να στείλει ένα γιορτινό Αποκριάτικο μήνυμα χαράς αλλά και αισιοδοξίας, ότι ο ιός θα νικηθεί αλλά μέχρι να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι να παραμείνουμε ασφαλείς.

Έτσι, ένα κατάλληλα διαμορφωμένο όχημα του Δήμου, με οδηγό και συνοδηγό που φορούν στολές προστασίας του ΕΟΔΥ, το οποίο φέρει έναν τεράστιο δούρειο ίππο ύψους 4,20 μέτρων αλλά και πολύχρωμα μπαλόνια σε σχήμα κορωνοϊού, τριγυρνά σε ολόκληρη την Πάρο εδώ και δύο ημέρες, ταξιδεύει σε χωριά αλλά και στην πρωτεύουσα του νησιού, σκορπώντας χαμόγελα και σερπαντίνες στους περαστικούς!

Σίγουρα υπενθυμίζει σε όσους το συναντούν, ότι το πνεύμα της Αποκριάς παρά τους χαλεπούς καιρούς παραμένει ζωντανό και μπορεί να μετουσιωθεί σε συμβολικό μήνυμα. Ο δούρειος ίππος, ένα ομηρικής έμπνευσης σύμβολο με διττό νόημα, απεικονίζει αφενός σημειολογικά την έννοια της υγειονομικής ασφάλειας στην Πάρο και αφετέρου την πεποίθηση, ότι μπορεί να είμαστε αυτή την εποχή έγκλειστοι λόγω της πανδημίας, στο τέλος όμως ο ιός θα «αλωθεί» και θα ηττηθεί.

Το έξυπνο happening προσέδωσε μια νότα ευθυμίας και «ξύπνησε» λίγο πριν την εκπνοή της Αποκριάς του 2021 στην Πάρο, τη χιουμοριστική διάθεση που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη αυτή την εποχή.






Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos