Πάρος: Αντίφαση στο κάλεσμα για την υγεία

20 Μαρτίου 2021 17:02

Πρώτα απ’ όλα να διευκρινίσω ότι είμαι υπέρ των διαμαρτυριών για σοβαρά θέματα. Είναι κάτι που το έχω κάνει, και, αν χρειαστεί, θα το ξανακάνω. Η υγεία είναι από τα σοβαρά θέματα, ίσως, το πλέον σοβαρό θέμα.

Όμως, την παρούσα στιγμή διακρίνω μια μεγάλη αντίφαση στο κάλεσμα για πορείες και διαμαρτυρίες. Μαζώξεις για την υγεία… με κίνδυνο την υγεία.

Σίγουρα θα τηρηθούν μέτρα ασφαλείας από τους διοργανωτές, το πιστεύω απόλυτα, αλλά είναι σίγουρο ότι το ποσοστό επικινδυνότητας διάδοσης του κορωνοϊού θα αυξηθεί. Πόσο επικίνδυνες είναι οι πορείες για τη διάδοση του κορονοϊού; Σε σχετικές έρευνες από τις πορείες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, που καταγράφηκαν σε δημοσίευμα του Harvard Medical School, έδειξαν ότι το ποσοστό μετάδοσης του ιού ανάμεσα σε διαδηλωτές είναι μικρό. Έως 2.5%. Για να μην υπερβάλω, εγώ θα πω 1%. Το 1% όμως, σημαίνει έναν άνθρωπο στους κάθε εκατό συμμετέχοντες. Το 1% μπορεί να σημαίνει μία ανθρώπινη ζωή.

Προσωπικά, από φόβο, ίσως και από δειλία, δεν θα προέτρεπα κανένα παιδί μου να πάει. Και, δυστυχώς, γιατί όντως είναι πολύ σοβαρό θέμα, δεν θα ρισκάρω να πάω και εγώ.

Δεν θέλω να τρομάξω κανένα, αλλά μετά τα τελευταία οκτώ κρούσματα στην Πάρο –συνεχίζονται και τα τεστ– η στατιστική ανάλυση προβλέπει (πρόβλεψη, όχι δεδομένο) τριπλάσια κρούσματα.

Εύχομαι από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά στις 21 του μήνα.

Ως πολίτης, αυτό που ζητάω αυτή την άγνωστη και πρωτόγνωρη εποχή του κορωνοϊού, είναι πιο ειλικρινείς συμπεριφορές από όλους. Κατ’ αρχάς από την Κυβέρνηση. Στην πρώτη του δήλωση ο αντίστοιχος Τσιόδρας του Μπάιντεν στις ΗΠΑ, είπε ξεκάθαρα ότι αν πάνε όλα καλά, από το Φθινόπωρο του 2021 θα επανέλθουμε σε μια μορφή καθημερινότητας όπως παλιά. Δεν είπε θα κάνουμε ό,τι καλύτερο, ό,τι περνάει από το χέρι μας, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν κ.ά. παρόμοια. Κατά δεύτερον στην αντιπολίτευση. Λ.χ. ας μου τεκμηριώσει ότι προτιμά να πεθάνουν κάποιοι από κορωνοϊό, γιατί αυτοί που θα πεθάνουν από οικονομικό μαρασμό θα είναι περισσότεροι. Ειλικρινά, ρωτώντας τον εαυτό μου δεν έχω εύκολη απάντηση. Αν είναι τεκμηριωμένο, ίσως προτιμήσω και εγώ να τα αφήσουν όλα ελεύθερα. Θέλω όμως ειλικρινή τοποθέτηση. Όχι «προσοχή στον κορωνοϊό», «φορέστε μάσκες» αλλά ας κάνουμε και τις πορείες μας κανονικά.

Το αν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε πιο ειλικρινείς συμπεριφορές και τοποθετήσεις από όλους, είναι ένα άλλο θέμα.

Με έντιμη υποκειμενικότητα
Πέτρος Κένερ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos