7 Απρίλη 2021 παγκόσμια ημέρα της Υγείας

06 Απριλίου 2021 19:36

Δυναμώνουμε τον το συλλογικό αγώνα για Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Ένα χρόνο μετά από την έναρξη της πανδημίας κανείς δε φανταζόταν ότι ακόμα θα μετράγαμε πληγές, βιώνοντας τόση βαρβαρότητα και μετρώντας τόσους θανάτους, αποτέλεσμα των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι ειδικοί πολλές φορές εμφανίζονται διχασμένοι και αβέβαιοι ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίζει στα ζάρια την υγεία όλων μας αφού πεισματικά αρνείται να καλύψει τις επείγουσες και αυξημένες ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας που καθημερινά βυθίζεται. Συνέπεια αυτής της άρνησης είναι να εξοντώνεται το λειψό ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και η ανεπάρκεια των διαθέσιμων τόσο των απλών κλινών όσο και των ΜΕΘ αφού πλέον δεν φτάνουν για να ανταποκριθούν στις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις. Η μετατροπή νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου, δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα με την αδυναμία κάλυψης περιστατικών που αφορούν άλλα σοβαρά νοσήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή ιδιωτικές κλινικές προκλητικά και εγκληματικά θησαυρίζουν πάνω στον πόνο των πολιτών, με την κυβέρνηση να ενισχύει με παχυλές αμοιβές τις δήθεν επιταγμένες κλινικές. Βλέπουμε τον εμβολιασμό να πηγαίνει με τον «αραμπά» αφού έχει σκοντάψει στα παζάρια και τον εμπορικό πόλεμο των φαρμακευτικών ομίλων. Η Ομάδα Γυναικών Πάρου, γυναίκες που καθημερινά αγωνιούμε για τα παιδιά μας, για τους συγγενείς μας , για τους γείτονές μας συμμεριζόμαστε τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών, αγωνιούμε για τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης που δεν παίρνονται και γι αυτό θα συμμετάσχουμε στη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, που πήραν και τη πρωτοβουλία, την Τετάρτη 7/4/2021 Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 10-11 το πρωί στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας, για τη ζωή μας:

  1. Δημόσια και Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  2. Στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και ενίσχυση του με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή ώστε να μπορεί να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες μιας σύγχρονης πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας σε 24ωρη λειτουργία.
  3. Άμεση δημιουργία δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου και εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για τον ταχύτερο εμβολιασμό όλων των κατοίκων του νησιού ενόψει και της τουριστικής σεζόν.
  4. Συστηματικός διαγνωστικός έλεγχος σε αεροδρόμια και λιμάνια των επιβατών με προορισμό τα νησιά.
  5. Μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους.

Ομάδα Γυναικών Πάρου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos