Πάρος: Παρέμβαση της Προέδρου της Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους εμβολιασμούς στο νησί…

12 Απριλίου 2021 21:53

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου το απόγευμα της Δευτέρας 12 Απριλίου, παρενέβη παίρνοντας το λόγο η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάρου κα. Μαρία Κουτσονικολή.

Η κα Κουτσονικολή αναφερόμενη στην τρέχουσα εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στην Πάρο, ανέφερε ότι κατά μέσο όρο στο Κέντρο Υγείας πραγματοποιούνται 70 – 72 εμβολιασμοί πολιτών ανά ημέρα.

Σημείωσε επίσης ότι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εμβολιάζονται χωρίς ηλικιακή προτεραιότητα ενώ συνέστησε υπομονή, καθώς η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού ανά ηλικιακή κατηγορία δεν ανοίγει ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές της χώρας, λέγοντας μάλιστα ότι η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 – 64 ετών άνοιξε μόλις σήμερα στην Πάρο.

Όσον αφορά τώρα στο αίτημα να διενεργούνται μαζικά, μοριακά διαγνωστικά τεστ για Covid – 19 στο νησί, η Πρόεδρος τόνισε ότι είναι αδύνατη η κάλυψη από το Κ.Υ. ενός τέτοιου προγράμματος λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και αναγκαίων υλικών για την πραγματοποίηση μαζικών μοριακών τεστ.

Σημειώνεται, ότι σήμερα 12/4, ανέλαβε επίσης καθήκοντα στο Κ.Υ. για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, η ιατρός Γενικής Ιατρικής κα. Φραγκοπούλου Ουρανία.

Όσον αφορά τώρα στους εμβολιασμούς που έχουν γίνει στην Πάρο σε νούμερα, μέχρι απόψε 12 Απριλίου είχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1830 εμβολιασμοί, 1510 πολίτες έχουν λάβει την Ά δόση του εμβολίου, ενώ 320 πολίτες έχουν λάβει και τη Β΄ δόση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos