Δήμος Πάρου: Σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid – 19 στον Δήμο

15 Απριλίου 2021 15:24

Με αφορμή απόψεις που διακινούνται διαδικτυακά, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid – 19 στον Δήμο, και τις αιτιάσεις περί δήθεν προσπάθειας αποκόμισης πολιτικών οφελών, προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουμε τα ακόλουθα:

1. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ήταν του Δήμου και όχι του Δημάρχου.

2. Ο Δήμος είχε υποχρέωση να προβεί στη σχετική ανακοίνωση-ενημέρωση με αναφορά στο περιστατικό και στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν βάσει των σχετικών οδηγιών που έχουν ληφθεί.

3. Ο Προϊστάμενος και η υπάλληλος του αρμόδιου τμήματος του Δήμου ορθώς, ως όφειλαν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, προέβησαν στις διαδικασίες που απαιτούνται, γιατί αυτό ορίζεται από τις αρμοδιότητες που έχουν ως υπάλληλοι του Δήμου.

4. Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τυχαίνει να είναι αντίστοιχα Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων δεν σημαίνει ότι πρέπει να συγχέουν την υπαλληλική με τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι αιτιάσεις περί πολιτικής εκμετάλλευσης του γεγονότος είναι εντελώς αβάσιμες. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι έπραξαν το καθήκον τους και ο Δήμος προέβη στη σχετική ενημέρωση. Σε ένα παρόμοιο περιστατικό κανένας δεν έχει δικαίωμα να πιστώνεται το αυτονόητο που έχει να κάνει με την προστασία της Υγείας των εργαζομένων στο Δήμο και των κατοίκων. Το αντίθετο θα ήταν μεμπτό και αυτό, ευτυχώς, δεν συνέβη. Συνεπώς η απόδοση προς το πρόσωπο του Δημάρχου προσπάθειας "διαίρεσης" είναι αστήρικτη και προδίδει διαθέσεις αντιπαράθεσης με τη Δημοτική Αρχή που δεν συνάδουν με το πνεύμα ομοψυχίας που οφείλουν όλοι οι συναρμόδιοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδεικνύουν σε τέτοιες περιστάσεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos