Πάρος: Παίρνει ξανά «ζωή» ο μέχρι πρόσφατα ερειπωμένος Κοινοτικός Ξενώνας του Ε.Ο.Τ. στη Νάουσα!

17 Απριλίου 2021 19:31

Υπήρξε ένας εμβληματικός, προνομιακής θέσης και θέας Κοινοτικός Ξενώνας του Ε.Ο.Τ., που συνέδεσε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες την ύπαρξή του με την τουριστική ανάπτυξη της Νάουσας.

Ο ξενώνας ωστόσο εδώ και χρόνια έπαψε να λειτουργεί. Το κτήριο εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά του χρόνου, παραμένοντας μέχρι πρότινος ερειπωμένο και σαθρό. Ωστόσο, εταιρεία ανέλαβε να το αναστηλώσει, να το ανακατασκευάσει και να το ανακαινίσει, προκειμένου να αποκτήσει δεύτερη «ζωή» και να αξιοποιηθεί αλλάζοντας όψη και χρήση.

Οι εργασίες της εταιρείας βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης και αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά η αναγέννηση του εμβληματικού κτηρίου. Ο κάτω όροφός του θα παραχωρηθεί στο Δήμο ώστε να διατεθεί σε χρήση που ο Δήμος επιθυμεί, ενώ ο άνω όροφος θα στεγάσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το προνομιακή θέσης κτήριο, υψώνεται πάνω σε γυμνό βραχώδες ανάγλυφο έχοντας θέα ολόκληρο τον κόλπο της Νάουσας, με το νησάκι της Αγ. Καλής, τον Αγ. Ιωάννη Δέτη, τις Κολυμπήθρες και τον αρχαίο οικισμό των Κουκουναριών, γειτνιάζοντας με την όμορφη παραλία του Μεγάλου Πιπεριού.

Το «ζωντάνεμά» του και πάλι με νέα μορφή και χρήση, καταδεικνύει ότι σπουδαία κτίσματα κάποτε δέσποζαν στο χώρο αλλά για οποιουσδήποτε λόγους εγκαταλείφθηκαν, μπορούν κάλλιστα να επαναξιοποιηθούν προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων του.

Ο ξενώνας το 2014

Ξενώνας 17 Απριλίου 2021

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos