Πάρος: Λαμπρός στολισμός του Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής για την Κυριακή των Βαΐων (Βίντεο)

24 Απριλίου 2021 16:22

Η Κυριακή των Βαΐων είναι μια μέρα χαρμόσυνη, ελπιδοφόρα και γιορτινή. Είναι μια μέρα λαμπρότητας, καθώς οι Ιεροί Ναοί σε όλη τη χώρα τιμούν την ανάμνηση του θρησκευτικού γεγονότος της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου μας «καθήμενου επί πώλου όνου» στα Ιεροσόλυμα.

Σύμφωνα με την παράδοση, η έλευση αυτή, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους Ιουδαίους που υποδέχτηκαν τον Ιησού απλώνοντας τα ρούχα τους στο έδαφος, κρατώντας βάγια και ζητωκραυγάζοντας «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Εξέχουσα η υμνολογία της ημέρας στους Ορθόδοξους ναούς μας. Μεγαλοπρεπής είναι η θρησκευτική τελετουργία στο τέλος της οποίας μοιράζονται στους πιστούς βάγια (φύλλα δάφνης) που έχουν προηγουμένως ευλογηθεί κατά την ακολουθία του όρθρου.

Μεγαλοπρεπώς θα γιορταστεί αυτή η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης και στον Ιερό Ναό Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Το ιερό κόσμημα της Πάρου, η Παναγιά της, έχει ήδη από το Σάββατο του Λαζάρου στολιστεί εντυπωσιακά με βάγια αλλά και με χειροτεχνημένα κομψοτεχνήματα από βάγια σε σχήμα σταυρού, αποπνέοντας το μεγαλείο της και τη λαμπρότητα της ιερής αυτής γιορτής, που είναι η τελευταία χαρμόσυνη πριν την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos