Πάρος: Με το «βλέμμα» στραμμένο στο μέλλον! Εγρήγορση για την υλοποίηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου…

24 Απριλίου 2021 18:55

Μπορεί οι συνθήκες της πανδημίας κατά την περσινή σεζόν να επιβράδυναν το ρυθμό ανάπτυξης της ανοδικής τουριστικής κίνησης που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο νησί της Πάρου, ωστόσο το μέλλον διαγράφεται κάτι παραπάνω από ευοίωνο για το νησί.

Το παραπάνω συνάγεται από την εκτόξευση της δημοφιλίας του νησιού τα όλα προηγούμενα χρόνια έως το 2019, χρονιές κατά τις οποίες η Πάρος κατέρριπτε το ένα μετά το άλλο ρεκόρ στον αριθμό επίσκεψης τουριστών. Κορυφαίο νησί της Ευρώπης ακόμη και μέσα στο δύσκολο 2020, ανακηρύχτηκε σύμφωνα με το περιοδικό Travel + Leisure αλλά και εκτενή αφιερώματα σε ξένα έντυπα Η Πάρος, φαίνεται έτσι να εξελίσσεται ραγδαία, σε έναν ταξιδιωτικό προορισμό παγκοσμίου φήμης όπως άλλωστε καταδεικνύει και η πρόσφατη προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων σε καταλύματα και τουριστικές παροχές υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, η ζήτηση από μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς που διαθέτουν το δικό τους πτητικό πρόγραμμα για απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με το νησί είναι μεγάλη, και μαρτυρά τις τεράστιες αναπτυξιακές μελλοντικές προοπτικές της Πάρου. Προοπτικές, οι οποίες προφανώς θα πραγματωθούν, με την επέκταση του νέου αεροδρομίου, ενός σπουδαίου, μεγάλου έργου πνοής, προϋπολογισμού ύψους 43.000.000 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, η Πάρος θα καταστεί διεθνής τουριστικός προορισμός με απευθείας πτήσεις από χώρες εντός και εκτός της συνθήκης Σένγκεν, δεδομένο το οποίο θα «απογειώσει» τουριστικά το νησί με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική ευρωστία του.

Το μέλλον λοιπόν «έρχεται» με φόρα και η υλοποίηση της επέκτασης του νέου αεροδρομίου είναι το νέο μεγάλο «στοίχημα» που πρέπει να «τρέξει» για να γυρίσει το νησί σελίδα αντικρίζοντας τα χρόνια που έρχονται με αισιοδοξία και αναπτυξιακά οφέλη.

Γι΄αυτό τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση όχι μόνο από τις αρμόδιες τοπικές αρχές αλλά και από ενεργούς πολίτες του νησιού, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης το έργο. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και ο πρώην Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Αργουζής επί δημαρχίας μάλιστα του οποίου το 1995, ξεκίνησε το έργο και μετά από 26 ολόκληρα χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του.

Ο πρώην Δήμαρχος, γνωρίζοντας τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, μόλις πληροφορήθηκε προ ολίγων ημερών ότι η απόφαση που θα δρομολογούσε τη διαδικασία του διαγωνισμού βρίσκεται για υπογραφή στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου και βουλευτές, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι εντός ελαχίστων ημερών θα έχει υπογραφεί η απόφαση.

Ο κ. Αργουζής, γνωρίζοντας από εμπειρία το πλήθος των αποφάσεων που βρίσκονται για υπογραφή στα γραφεία των Υπουργών, και αυτά που συμβαίνουν από τους γραφειοκράτες των Υπουργείων που άλλα έργα προωθούν και άλλα θάβουν, ζήτησε αμέσως να υπάρξουν παρεμβάσεις από τοπικούς αρμόδιους παράγοντες αλλά και ενεργούς πολίτες που ενδεχομένως έχουν πρόσβαση στον Υπουργό, ώστε να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν η απόφαση επειδή οι ημερομηνίες που αναφέρονται στην πράξη ένταξης σε λίγο καιρό εκπνέουν.

Καθώς έργα τέτοιου μεγέθους απαιτούν συνεχή παρακολούθηση της πορείας τους, η εγρήγορση και η ενεργοποίηση θεσμικών αρμοδίων και μη, αποτελεί προϋπόθεση για την τελική δρομολόγηση και υλοποίησή τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos