Πάρος – Εμβολιασμός: Αθρόα η ζήτηση των κατοίκων του νησιού μόλις άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού!

14 Μαϊος 2021 19:30

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» η οποία προβλέπει τον καθολικό, οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων 19 νησιών, μεταξύ των οποίων και η Πάρος, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, ξεκινά την Δευτέρα 17 Μαίου.

Το πρωί της Πέμπτης 13 Μαίου, άνοιξε στην Πάρο η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού. Η ανταπόκριση του ενήλικου πληθυσμού της Πάρου να εμβολιαστεί, αμέσως μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, ήταν εντυπωσιακή. Μέσα σε 4 περίπου ώρες, κλείστηκαν όλα τα ραντεβού για 9 – 10 περίπου συνεχείς ημέρες! Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα τετράωρο ανοιχτής πλατφόρμας τα ραντεβού από 17/5 έως 25/5 εξαντλήθηκαν!

Εν συνεχεία, από το μεσημέρι περίπου μέχρι αργά το απόγευμα της 13ης Μαΐου, όσοι έμπαιναν στην πλατφόρμα δεν έβρισκαν διαθέσιμο ραντεβού, κατόπιν ωστόσο τα ραντεβού εμφανίστηκαν και πάλι, με τη ζήτηση να συνεχίζεται αθρόα και να φθάνει να εξαντλεί τα διαθέσιμα ραντεβού μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Κάνοντας τώρα μια εκτίμηση, ότι ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών θα ανέρχεται σε 90 – 100 άτομα καθημερινά, συνάγεται το συμπέρασμα, ότι καθώς μέσα σε 4 ώρες κλείστηκαν ραντεβού για 10 περίπου ημέρες, θα έχουμε στο νησί 1.000 περίπου εμβολιασμένους μέσα σε 10 ημέρες!

Κατά το άμεσο, προσεχές διάστημα και όσο η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» θα εξελίσσεται, η εμβολιαστική διαδικασία στο νησί θα επιταχυνθεί καθώς εκεί θα μεταβούν υποστηρικτικά, υγειονομικά κινητά κλιμάκια και εθελοντές και επίσης θα κατευθυνθούν στην Πάρο πιο πολλά εμβόλια.

Το τελευταίο αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Μαΐου. Όλα αυτά για να «χτιστεί» όσο το δυνατόν γρηγορότερα ένα μαζικό τείχος ανοσίας στο νησί, το οποίο θα διασφαλίζει την υγεία κατοίκων και επισκεπτών και θα θέτει τις βάσεις για μια υγιή και ομαλή θερινή τουριστική περίοδο για όλους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos