Λ.Σ, Πάρου: Νικόλας Στέλλας

23 Μαϊος 2021 14:49

Η έμπρακτη κατάθεση της παριανής λαϊκής ψυχής στον αγώνα κατά των κατακτητών . Το αγροτόπαιδο που σφράγισε με την ίδια του τη ζωή την αντιστασιακή παρουσία των παριανών ενάντια στη γερμανική κατοχή.

Σύμβολο θάρρους ,αυταπάρνησης , αντιστασιακής δράσης , πίστης σε πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες όπως αυτά της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας .

Ο Νικόλας Στέλλας είναι φάρος ελπίδας για τον τόπο μας:

  • Για να θυμούνται οι παλιότεροι ότι ο τόπος που παρέλαβαν είναι ποτισμένος με αίμα.
  • Για να διδάσκονται οι νεότεροι ότι χωρίς αγώνα , οργάνωση , ιδανικά , αυταπάρνηση και θυσίες , χωρίς ανατροπές τα όνειρα δεν δικαιώνονται.

Ο Νικόλας Στέλλας είναι ένας από τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους λαϊκούς αγωνιστές που διάλεξαν το δρόμο της αντίστασης σε πόλεις και χωριά σε αντίθεση με τους βολεμένους και τους συμβιβασμένους που έγιναν υποχείρια των κατακτητών .

Βέβαια οι μεταπολεμικές εξελίξεις στη χώρα μας με την αγγλο-αμερικάνικη επέμβαση «βάφτισαν» τους αγωνιστές «προδότες» που γέμιζαν τα ξερονήσια και τροφοδοτούσαν τα εκτελεστικά αποσπάσματα και τους δοσίλογους «παρεξηγημένους πατριώτες» .

Σήμερα 77 χρόνια μετά ο Νικόλας Στέλλας και όλη η γενιά της Εθνικής Αντίστασης θυμίζει το δικό μας χρέος.

Αντίσταση και ανατροπή για να δικαιωθούν οι θυσίες τους , για να βρεθεί ο λαός μας στο προσκήνιο της εξουσίας, αφεντικό στο τόπο του.

Πάρος 22-5-21

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos